Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

To πλαίσιο του διαγωνισμού για την ακτοπλοϊκή σύνδεση παρουσιάστηκε στον Πειραιά

Παρουσιάστηκε στον Πειραιά μετά την παρουσίαση στην Κύπρο το πλαίσιο του διαγωνισμού για την ακτοπλοϊκή διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου, που αναμένεται να ξεκινήσει άνοιξη προς καλοκαίρι του 2022 και θα περιλαμβάνει επιδότηση 5,5 εκατ. ευρώ το χρόνο για 22 δρομολόγια μετ’ επιστροφής.

Την παρουσίαση έκανε σε ειδική εκδήλωση ο υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου Βασίλης  Δημητριάδης. Ανέφερε ότι «για την κυπριακή κυβέρνηση η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι ένα άκρως σημαντικό εγχείρημα και υπάρχει και ενδιαφέρον και από την ελληνική πλευρά και από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη» ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «το εγχείρημα αυτή τη φορά θα πετύχει».

Είναι η δεύτερη φορά που επιχειρείται να γίνει ακτοπλοϊκή σύνδεση παράλληλα με την υφιστάμενη που υπάρχει με λιμένα διασύνδεσης το Λαύριο και στους όρους του διαγωνισμού δεν προβλέπεται ενδιάμεση σύνδεση, παρά το γεγονός ότι έχει συζητηθεί ευρέως η περίπτωση της Κρήτης, αλλά υπάρχει πρόβλεψη επέκτασης της γραμμής σε τρίτη γειτονική χώρα. Οι εταιρείες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον θα πρέπει να έχουν υποβάλλει τις προσφορές τους έως τις 28 Ιανουαρίου του 2002 ενώ οι όροι του διαγωνισμού βρίσκονται αναρτημένοι στη σελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας της Κύπρου.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X