Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

To μπλε καβούρι πήγε και στη Μαύρη Θάλασσα

Είναι ο εφιάλτης των ψαράδων, καθώς το μπλε καβούρι, όπως είναι ευρύτερα γνωστό, φημίζεται για την «συνήθεια του» να σκίζει τα δίχτυα ψαρέματος.

Σε υποβρύχιες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από επιστήμονες στην περιοχή της Ανατολικής Μαύρης Θάλασσας, εντοπίστηκε αναπαραγωγή του μπλε καβουριού, του οποίου η πατρίδα είναι ο Ατλαντικός Ωκεανός.

 Ο καθηγητής από το Πανεπιστήμιο Ordu, Μεχμέτ Αιντίν, ο οποίος ξεκίνησε μία έρευνα για τον προσδιορισμό των επιπτώσεων στο θαλάσσιο οικοσύστημα και στον πληθυσμό των ψαριών, εξήγησε ότι το μπλε καβούρι βρίσκεται σε υγιή οικοσυστήματα, γι’ αυτό και τώρα παρακολουθούν  τι είδους επιπτώσεις θα έχουν στη Μαύρη Θάλασσα.

Υπολογίζεται ότι το μπλε καβούρι έφτασε στην περιοχή λόγω της μεταβλητότητας της θερμοκρασίας του θαλασσινού νερού.

Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι τα μπλε καβούρια δεν θα προκαλέσουν μεγάλες ζημιές στο οικοσύστημα της Μαύρης Θάλασσας.

Η Μαύρη Θάλασσα θερμαίνεται. Η θερμοκρασία του νερού έχει αρχίσει να αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Η υπερθέρμανση του πλανήτη, η κλιματική αλλαγή ή η αλλαγή των εποχών έχουν συζητηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Επομένως, όταν αλλάζουν οι θερμοκρασίες των νερών, πολλά πλάσματα μπορούν να εισέλθουν στο οικοσύστημα της Μαύρης Θάλασσας μέσω του Βοσπόρου.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X