Νέα

  • ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

The Rig: H πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου μετατρέπεται σε πολυτελές resort και extreme park

H Σαουδική Αραβία προσπαθεί να μειώσει την εξάρτησή της από το πετρέλαιο. Παρ’όλα αυτά, χρησιμοποιεί την πετρελαϊκή βιομηχανία ως έμπνευση για έναν ολοκαίνουργιο τουριστικό προορισμό. Η χώρα ανακοίνωσε τα σχέδιά της να μετατρέψει μια πετρελαϊκή πλατφόρμα σε ένα extreme park και resort μεγέθους 150.000 τετραγωνικών μέτρων.

Θα ονομάζεται The Rig και θα αποτελείται από 3 ξενοδοχεία και 11 εστιατόρια τα οποία θα εκτείνονται σε έναν αριθμό από πλατφόρμες που θα συνδέονται μεταξύ τους. Επίσης, θα υπάρχει ένα μεγάλο θεματικό πάρκο και υποδομές για extreme sports όπως bungee jumping και ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο.

Το project θα χρηματοδοτηθεί από το σαουδαραβικό Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων (PIF) το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες και βίντεο από το πώς θα μοιάζει το The Rig. «Θα είναι μια μοναδική τουριστική εμπειρία που αναμένεται να προσελκύσει επισκέπτες από όλο τον κόσμο» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Τo «The Rig» περιγράφεται ως ο «πρώτος τουριστικός προορισμός εμπνευσμένος από υπεράκτιες πετρελαϊκές πλατφόρμες» και αποτελεί κομμάτι του Saudi Vision 2030, δηλαδή του στρατηγικού στόχου να γίνει η χώρα μεγάλος διεθνής τουριστικός προορισμός και να διαφοροποιήσει το μοντέλο της οικονομίας της.

Ενώ εκατομμύρια μουσουλμάνοι κάνουν κάθε χρόνο προσκυνηματικό ταξίδι στη Μέκκα, οι αυστηροί συντηρητικοί νόμοι που περιορίζουν τις ελευθερίες των γυναικών και η προβληματική ιστορία της στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν καταστήσει τη Σαουδική Αραβία λιγότερο δημοφιλή για άλλου είδους ξένους επισκέπτες.

Παρ’όλα αυτά, η χώρα είναι αποφασισμένη να κάνει rebranding ως ένας ελκυστικός παγκόσμιος προορισμός ο οποίος θα μπορεί να ανταγωνιστεί τα γειτονικά Ντουμπάι, Άμπου Ντάμπι και Ομάν. Στόχος του βασιλείου είναι να έχει 100 εκατoμμύρια τουρίστες σε ετήσια βάση έως το τέλος της δεκαετίας. Σημειώνεται ότι το 2023 αναμένεται να εγκαινιαστεί -σε μία νέα πόλη που χτίζεται έξω από την πρωτεύουσα Ριάντ- το θεματικό πάρκο Six Flags Qiddya. To συγκεκριμένο πάρκο θα σπάσει μια σειρά από παγκόσμια ρεκόρ στην κατηγορία του, ανάμεσά τους κι εκείνο για το γρηγορότερο τρενάκι roller coaster του κόσμου.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X