Νέα

  • Uncategorized

The Icon of the Seas –  Μετακινήθηκε με μεγαλοπρέπεια και ετοιμάζεται το στολίδι της κρουαζιέρας

Η Προσμονή του επιβατικού κοινού για τον βασιλιά της κρουαζιέρας κορυφώνεται. Aπο την αποβάθρα κατασκευής, μεταφέρθηκε στη δεξαμενή εξοπλισμού του Φιλανδικού ναυπηγείου, το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, το στολίδι της Royal Caribbean International, «The Icon of the Seas».

Η συναρμολόγηση του πλοίου, η οποία υπολογίζεται στους 250.800 τόνους, ξεκίνησε πριν από οκτώ μήνες, ενώ αναμένεται ότι θα χρειαστεί ένας ακόμη χρόνος προτού διασχίσει τις θάλασσες.

Η πλημμύρα της αποβάθρας ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της νύχτας στις 8 Δεκεμβρίου με το σκάφος μήκους 1.198 ποδιών να επιπλέει πλήρως στις 9 Δεκεμβρίου. Νωρίς στις 10 Δεκεμβρίου, οι μπροστινές πύλες από την αποβάθρα αφαιρέθηκαν και με τη βοήθεια πολλών ρυμουλκών, το γιγάντιο κρουαζιερόπλοιο προχώρησε προς την προσαρμοσμένη κουκέτα. Η συναρμολόγηση των μπλοκ που συνθέτουν την εξωτερική δομή του κρουαζιερόπλοιου ολοκληρώθηκε επιτρέποντάς της να εγκαταλείψει την αποβάθρα.

Το τεράστιο κρουαζιερόπλοιο θα είναι περίπου έξι τοις εκατό μεγαλύτερο σε όγκο από το σημερινό μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, το Royal Caribbean’s Wonder of the Seas, που άνοιξε τις πόρτες του για τους επιβάτες,  την άνοιξη του 2022. Ενώ η χωρητικότητα επιβατών είναι ελαφρώς μικρότερη στους 5.610 επιβάτες, επειδή το «Icon of the Seas» έχει σχεδιαστεί για πιο οικογενειακές κρουαζιέρες, θα έχει τη μεγαλύτερη μέγιστη χωρητικότητα επιβατών με 7.600 άτομα με επιπλέον 2.350 σε πλήρωμα.

Ο εξοπλισμός του Icon of the Seas θα συνεχιστεί για περίπου ένα χρόνο πριν από την παράδοσή του στη Royal Caribbean, η οποία είναι προγραμματισμένηγια τα τέλη του 2023. Ωστόσο, οι πρώτες θαλάσσιες δοκιμές, αναμένεται ότι θα γίνουν τον Μάιο του 2023. Το παρθενικό του ταξίδι έχει προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2024, με σημείο έναρξης το Μαϊάμι.

Μεταξύ των ανέσεων που θα περιλαμβάνει θα είναι 2.805 καμπίνες επιβατών καθώς και δημόσιοι χώροι που θα κατανεμηθούν σε οκτώ «γειτονιές», οι οποίες θα χωρίζονται σε ζώνες ψυχαγωγίας, μέχρι και χώρο αφιερωμένο αποκλειστικά στα παιδιά, αλλά και μια ζώνη σουίτας για τα πολυτελή καταλύματα. Η διασκέδαση για τους επιβάτες θα περιλαμβάνει έναν νέο μοναδικό χώρο με τρούλο στο μπροστινό μέρος του πλοίου, καθώς και έξι νεροτσουλήθρες, επτά πισίνες και εννέα υδρομασάζ. Το κρουαζιερόπλοιο θα έχει το μεγαλύτερο υδάτινο πάρκο στη θάλασσα και συνολικά 40 μπαρ και εστιατόρια.

 Εκτός από το μεγαλύτερο στον κόσμο, θα είναι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean International που θα κινείται με LNG και θα ενσωματώνει νέα επίπεδα βιώσιμης τεχνολογίας. Οι έξι κινητήρες που κινούνται με LNG παρέχουν 67.500 KW ενέργειας για τη λειτουργία του πλοίου, ενώ θα λειτουργήσει και ένα από τα πρώτα συστήματα κυψελών καυσίμου σε ένα κρουαζιερόπλοιο.

Η γάστρα είναι επίσης εξοπλισμένη με σύστημα λίπανσης αέρα για τη μείωση της τριβής και τα συστήματα του πλοίου περιλαμβάνουν δυνατότητες δέσμευσης απορριμμάτων θερμότητας για την αξιοποίηση και επαναχρησιμοποίηση της υπερβολικής θερμότητας του κινητήρα. Το πλοίο διαθέτει επίσης προηγμένα συστήματα επεξεργασίας λυμάτων, ενώ η Royal Caribbean δεσμεύεται είτε να επαναχρησιμοποιήσει τα απόβλητα, είτε να τα στείλει σε εργοστάσιο επεξεργασίας αποβλήτων, για την παραγωγή ενέργειας. Οι τεχνολογίες μηχανικής μάθησης θα βελτιστοποιήσουν τις διαδρομές του σκάφους για μέγιστη λειτουργική απόδοση.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X