Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Tι είναι αυτό;

Ένα βίντεο με ένα διάφανο θαλάσσιο πλάσμα που πιάστηκε από έναν ψαρά έχει τραβήξει την προσοχή των χρηστών του διαδικτύου.

Το βίντεο δείχνει ένα άτομο να κρατά ένα μικρό διαφανές θαλάσσιο πλάσμα που μοιάζει με ψάρι. Τα πόδια, το κεφάλι και άλλα μέρη τα υπόλοιπα μέρη του σώματος του είναι διαφανή, καθώς φαίνεται να διαπερνά μέσα τους το φως του ήλιου.

Πριν από λίγες μέρες, ένα παλιό βίντεο με ένα άλλο διάφανο πλάσμα του ωκεανού έκανε το γύρο των social media. Το βίντεο έδειχνε ένα πρόσωπο να κρατά στο χέρι του και να κινεί τα πόδια ενός διαφανούς θαλάσσιου πλάσματος, το οποίο όπως έγινε αργότερα γνωστό, ονομάζεται Cystisoma, τοποθετημένο στο χέρι κάποιου να κινεί τα διάφανα πόδια του. Οι ιστοί των εσωτερικών οργάνων του πλάσματος είναι οργανωμένοι με τρόπο που το κάνει να φαίνεται εντελώς διαφανές. Σύμφωνα με τη λεζάντα του βίντεο, ο οργανισμός είναι «ένα καρκινοειδές που ζει σε βάθος μεταξύ 600-1000 μέτρων στον ωκεανό».

Παρόμοια όψη έχει και το Sea angel, (θαλάσσιος άγγελος). Το ρυθμικό χτύπημα των φτερών του είναι εκείνο που ωθεί την κίνηση του στο νερό και του δίνει την όψη ότι πετάει. Ενώ οι χαριτωμένες κινήσεις αυτού του σαλιγκαριού που κολυμπούν μπορεί να το κάνουν να μοιάζει με άγγελο, είναι πραγματικά ένα αρπακτικό του ωκεανού.

Χρησιμοποιώντας μια δομή που ονομάζεται στοματικοί κώνοι, ο θαλάσσιος άγγελος αφαιρεί τη λεία του απευθείας από το κέλυφός.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X