Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Tα πλοία στην αναμονή, έχουν “μπουκώσει” τη μεγαλύτερη πύλη της Αμερικής

Η συσσώρευση πλοίων έξω από τα λιμάνια του Λος Άντζελες και του Λονγκ Μπιτς – τη  μεγαλύτερη πύλη της Αμερικής για το θαλάσσιο εμπόριο – πρόκειται να επιδεινωθεί, σύμφωνα με τις αναλύσεις ειδικών.

Μέχρι τώρα δημιουργήθηκε ένα νέο ρεκόρ καθυστερήσεων καθώς  80 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων περιμένουν στα ανοιχτά της Νότιας Καλιφόρνια, τα περισσότερα ερχόμενα από την Ασία. Η συμφόρηση που ξεκίνησε σχεδόν ακριβώς πριν από ένα χρόνο δείχνει ελάχιστα σημάδια μείωσης, σύμφωνα με στοιχεία της ναυτιλιακής βάσης δεδομένων του Bloomberg.

Η περιοχή «αναμονής» στα ανοιχτά του Λος Άντζελες να αρχίζει να εκτείνεται όλο και πιο μακριά από την ακτή, με το Port Congestion Tracker του Bloomberg να δείχνει τον συνολικό αριθμό πλοίων στην ευρύτερη περιοχή να  έχει αυξηθεί σε 112, ξεπερνώντας τη Σιγκαπούρη για την τρίτη μεγαλύτερη περιοχή στον κόσμο παρουσίας πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Η «αλυσίδα» εφοδιασμού έχει επηρεασθεί από την κατάσταση που αντιμετώπισαν τα  λιμάνια του Χονγκ Κονγκ και του Σενζέν μετά τον τυφώνα Κομπασού την περασμένη εβδομάδα.

Ο συνολικός αριθμός των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στα ανοιχτά του Δέλτα του ποταμού Περλ στην Κίνα, ανέρχεται πλέον σε 237, αφού έφτασε το υψηλό από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο των 279 νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Αυτή η εξέλιξη θα αυξήσει την πίεση στα λιμάνια υποδοχής των εμπορευματοκιβωτίων που αποστέλλονται από την Κίνα, όπως είναι τα λιμάνια της Δυτικής Ακτής της αμερικάνικης Ηπείρου.

Ενδεικτικά ο Bloomberg αναφέρει ότι το λιμάνι του Βανκούβερ του Καναδά ασχολείται τώρα με τον υψηλότερο όγκο εμπορευματοκιβωτίων από τότε που το Bloomberg άρχισε να παρακολουθεί τα δεδομένα τον προηγούμενο Απρίλιο, καθώς 21 πλοία καταμετρήθηκαν στις ακτές του λιμανιού στις 22 Οκτωβρίου. Αλλά και το λιμάνι του Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας επίσης είδε 11 πλοία σε αναμονή, γεμάτα κινεζικό φορτίο.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X