Νέα

  • ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

SOS : Μάσκες και γάντια στο βυθό της Μεσογείου

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι γαλλικές αρχές για τη «ρύπανση κορωνοϊού»

«Πρόκειται για την αρχή ενός νέου είδους μόλυνσης» προειδοποίησε ο ιδρυτής της οργάνωσης “Επιχείρηση Καθαρή Θάλασσα”, Λωράν Λομπάρ που κατέγραψε τις υποβρύχιες εικόνες με τις μάσκες στο βυθό της Μεσογείου.

Το βίντεο της γαλλικής περιβαλλοντικής ΜΚΟ, Opération mer propre που καταγράφει μάσκες και γάντια στο βυθό της Μεσογείου, έχει θορυβήσει τις γαλλικές αρχές..

Η «Opération mer propre» (Επιχείρηση καθαρή θάλασσα) στοχεύει στον καθαρισμό της Μεσογείου και αυτή τη φορά πραγματοποίησε κατάδυση ανοιχτά της Αντίμπ, στην ακτή κατά μήκος της Κυανής Ακτής.

Όπως διαπίστωσε γρήγορα η οργάνωση, στο χρόνιο πρόβλημα της ρύπανσης των πλαστικών ήρθε να προστεθεί και η «μόλυνση του κορωνοϊού», από αντικείμενα δηλαδή, σχετιζόμενα με την πανδημία, που καταλήγουν στη θάλασσα.

«Αυτές τις μάσκες δεν τις είχαμε για καιρό και θα είναι δισεκατομμύρια. Γι'αυτό και συνιστώ προσοχή, πρόκειται για την αρχή ενός νέου είδους μόλυνσης» προειδοποίησε ο Λωράν Λομπάρ, ιδρυτής της οργάνωσης που κατέγραψε τις υποβρύχιες εικόνες και τις ανήρτησε στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή BBC

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X