Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Safe Bulkers: Ανανεώνει τον στόλο της, με τρία νέα νεότευκτα πλοία ενεργειακής απόδοσης

Με αμείωτη ένταση η Safe Bulkers του Κύπριου εφοπλιστή Πόλυ Χατζηιωάννου, ανανεώνει τον στόλο της με τρία νεότευκτα πλοία. Η εισηγμένη στο NYSE ναυτιλιακή εταιρεία, ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει συμφωνίες για την ναυπήγηση και αγορά τριών ιαπωνικών πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου 82.000 dwt, το κάθε ένα τύπου Kamsarmax.

Οι συμφωνημένες αγορές γίνονται σε ελκυστικές τιμές όπως αναφέρει η εταιρεία, με προγραμματισμένες ημερομηνίες παράδοσης εντός του τέταρτου τριμήνου του 2023 για το ένα πλοίο και εντός του πρώτου τριμήνου του 2024, για τα άλλα δύο πλοία.

Και τα τρία πλοία είναι νεότευκτα και έχουν σχεδιαστεί για να πληρούν τις απαιτήσεις Φάσης 3 του Δείκτη Σχεδιασμού Ενεργειακής Απόδοσης που σχετίζεται με τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (GHG-EEDI, Φάση 3) και επίσης συμμορφώνονται με τον τελευταίο κανονισμό εκπομπών NOx (NOx-Tier III). Η αγορά θα χρηματοδοτηθεί από τα ταμειακά αποθέματα της εταιρείας.

Ο Δρ. Λουκάς Μπαρμπαρής, Πρόεδρος της εταιρείας, σχολίασε: «Συνεχίζουμε τη στρατηγική ανανέωσης του στόλου μας, παραγγέλνοντας τρία επιπλέον πλοία και αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των νέων ναυπηγούμενων πλοίων σε οκτώ. Παράλληλα, η εταιρεία έχει ήδη αγοράσει δύο νεότερα μεταχειρισμένα πλοία. Οι παραγγελίες νεότευκτων και οι αγορές από δεύτερο χέρι εντάσσονται στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για την αντικατάσταση παλαιότερων ή κινεζικών πλοίων, έξι από τα οποία έχουν πωληθεί μέχρι τώρα».

Η Safe Bulkers ελέγχει ένα στόλο από 49 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου εκ των οποίων τα οκτώ είναι υπό ναυπήγηση ενώ τρία θα παραδοθούν τους επόμενους μήνες στους νέους ιδιοκτήτες τους καθώς έχουν πουληθεί.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X