Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Nαυτιλιακή εταιρεία δημιουργεί ο γερμανικός κολοσσός Lidl

Την δική του ναυτιλιακή εταιρεία που ονομάζεται Tailwind Shipping Lines, δημιούργησε ο γερμανικός κολοσσός λιανικού εμπορίου Lidl. Ο όμιλος Lidl προχωρεί στην ίδρυση ναυτιλιακής εταιρείας για να ξεπεράσει τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην εφοδιαστική αλυσίδα και το υψηλό κόστος μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Η Lidl έχει υποβάλει αίτηση στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Union Intellectual Property Office) για χρήση της επωνυμίας «Tailwind» για σκοπούς που περιλαμβάνουν τη μεταφορά φορτηγών πλοίων, την παράδοση αγαθών και την αποστολή εμπορευμάτων. Σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία τα δικά της πλοία μέχρι τα μέσα του έτους, σύμφωνα με πηγές των γερμανικών μέσων ενημέρωσης.

Στο παρελθόν βιομηχανίες αλλά και εμπορικές επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει στην απευθείας ναύλωση πλοίων προκειμένου να ξεπεράσουν τις δυσλειτουργίες της εφοδιαστικής αλυσίδας. Επίσης πρόσφατα η κινεζική εταιρεία κατασκευών επίπλων Loctek παρήγγειλε για δική του χρήση ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 1.800 teu έναντι 32,6 εκατομμύρια δολάρια από την Huanghai Shipbuilding.

Παλαιότερα εταιρίες όπως η Ikea, η Walmart, η Costco, η Home Depot, η Starbucks αλλά και η Coca-Cola, είχαν ναυλώσει απευθείας πλοία, μέχρι και bulk carriers για να μεταφέρουν τα προϊόντα τους.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X