Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Nέο lockdown στη Σαγκάη προκαλεί αναστάτωση στην εφοδιαστική αλυσίδα

Η απόφαση των Κινεζικών αρχών να επιβάλλουν lockdown στην Σαγκάη, έχει ξυπνήσει φόβους για νέα σημαντική αναταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα. Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της πόλης, αρχικά το ανατολικό μισό της οικονομικής μητρόπολης θα μπει σε lockdown από τη Δευτέρα 28 Μαρτίου .

Από την Παρασκευή 1η Απριλίου, θα ακολουθήσει η δυτική πλευρά της πόλης. Οι κάτοικοι θα πρέπει να υποβληθούν σε εξετάσεις για τον κορωνοϊό. Η λήξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας έχει προγραμματιστεί για τις 5 Απριλίου.
Τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν θα λειτουργούν, ενώ οι εργαζόμενοι στις περισσότερες εταιρείες θα εργάζονται μόνο από το σπίτι. Εξαιρούνται οι δημόσιες υπηρεσίες και τα καταστήματα τροφίμων.

Το νέο lockdown αναμένεται να επηρεάσει και την εφοδιαστική αλυσίδα, καθώς «πολλά φορτηγά σκάφη περιμένουν να φορτώσουν εμπορεύματα στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας», δήλωσε εκπρόσωπος της ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων της Σαγκάης. «Αυτό θα είχε αντίκτυπο σε ολόκληρη την εθνική και παγκόσμια οικονομία».

Η εξέλιξη αναμένεται να προκαλέσει ντόμινο αντιδράσεων από τις ναυτιλιακές εταιρίες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων, οι οποίες έχουν ξεκινήσει να εξετάζουν σενάρια παρακάμψεων σε λιμάνια με σημαντικές καθυστερήσεις.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X