Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

MER: Η κλιματική αλλαγή ευνοεί την αναπαραγωγή του λεοντόψαρου στη Μεσόγειο

Νέα επιστημονική δημοσίευση της Marine and Environmental Research (MER) σε συνεργασία με Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο του Plymouth, παρουσιάζει την επιτυχή ωοτοκία και λεπτομερή ανάλυση της δυναμικής των ωοθηκών του λεοντόψαρου (Pterois miles) στην Μεσόγειο Θάλασσα.

Στην επιστημονική του δημοσίευση, το ερευνητικό κέντρο ΜΕR ανακοίνωσε ότι, οι αναπαραγωγικές φάσεις των ωοθηκών λεοντόψαρου αναλυθήκαν τόσο μακροσκοπικά όσο και ιστολογικά.

Τα αποτελέσματα έδειξαν έντονη αναπαραγωγή ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες με παρατεταμένη περίοδο ανάπτυξης ωαρίων. Ακόμη πολλαπλά στάδια ανάπτυξης ωαρίων παρατηρήθηκαν σε διαφορετικές αναπαραγωγικές φάσεις θηλυκών, υποδεικνύοντας ότι περισσότερες από μια παρτίδες ωοκυττάρων απελευθερώνονται ανά περίοδο ωοτοκίας.

Η κλιματική αλλαγή αναφερεται, μπορεί να επεκτείνει την περίοδο ωοτοκίας των λεοντόψαρων στην Μεσόγειο Θάλασσα και να ευνοήσει περεταίρω την εξάπλωση τους.

Περισσότερα ευρήματα και πληροφορίες εντοπίζονται σε αυτό το σύνδεσμο:

https://www.merresearch.com/reproductive-dynamics-of-the-invasive-lionfish-pterois-miles/?fbclid=IwAR0Bnx-VgN9oMZutXcKRVLJoAPjzd8d9DYVkAvtPsIr08N5ct0eRrN8SHPk

Πηγή : merresearch.com

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X