Νέα

 • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Medochemie: 13 φορές βραβευμένη εταιρεία για βιομηχανικές εξαγωγές

Η Φαρμακοβιομηχανία Medochemie έχει εδραιωθεί πλέον στην παγκόσμια αγορά με την έντονη δραστηριότητα της, καθώς εξάγει σε 110 χώρες, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους από 300 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο να χρησιμοποιούν τα προϊόντα της. Η εταιρεία διατηρεί 4.355 άδειες κυκλοφορίας παγκόσμια μέσα από 630 διαφορετικούς συνδυασμούς προϊόντων και διαθέτει τοπικά γραφεία σε 22 χώρες.

Η Μedochemie δρύθηκε το 1976 από τον Δρα Ανδρέα Πίττα και η φιλοσοφία της στηρίζεται στην παροχή ποιοτικής και προσιτής φαρμακευτικής αγωγής σε όλους τους ανθρώπους του πλανήτη. Κατατάσσεται ανάμεσα στις 200 κορυφαίες εταιρείες ομοιοδραστικών φαρμάκων στον κόσμο, κατέχει το 29% των βιομηχανικών εξαγωγών της Κύπρου και εργοδοτεί 1.880 άτομα παγκοσμίως, εκ των οποίων 70% είναι επιστήμονες.

Παραγωγική δυνατότητα   

Διαθέτει δεκατρείς υπερσύγχρονες παραγωγικές μονάδες, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες της Ορθής Παρασκευαστικής Πρακτικής (GMP) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Οι εννέα μονάδες βρίσκονται στην Κύπρο, μια στην Ολλανδία και τρεις στο Βιετνάμ, στις οποίες παρασκευάζεται μια ευρεία γκάμα προϊόντων πέραν των δέκα θεραπευτικών κατηγοριών.

Προϊόντα

Τα προϊόντα της Medochemie ταξινομούνται σε 10 κύριες κατηγορίες οι οποίες περιλαμβάνουν: καρδιοαγγειακά, αντιβιοτικά, κεντρικού νευρικού συστήματος, γαστρεντερολογικά, αντιδιαβητικά, δερματολογικά, ενδοκρινολογικά, αναπνευστικά, αναλγητικά κ.α. Επίσης παράγει και διαθέτει στην αγορά ένα ευρύ φάσμα συμπληρωμάτων διατροφής υψηλής ποιότητας και άλλα μη συνταγογραφούμενα επώνυμα προϊόντα (OTC).

Όραμα & Στόχοι

Διαχρονικός στόχος της εταιρείας είναι η ανάπτυξη με μεγάλους ρυθμούς πράγμα, το οποίο και επιτυγχάνει συνεχώς στα 45 χρόνια δράσης της. Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι η αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας και η βελτίωση της επιχειρησιακής δράσης, όπως επίσης η ανάπτυξη ορισμένων νέων σημαντικών φαρμακευτικών προϊόντων και η επέκταση των εργασιών σε νέες χώρες.

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο είναι πρωταρχικής σημασίας για τη Medochemie, μια εταιρεία που δεσμεύεται για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, με σεβασμό στο οικοσύστημα. Έχοντας ως σύνθημα «Η ανάπτυξη έχει ανθρώπινο πρόσωπο» και θεωρώντας την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της κοινωνικής ενεργούς συμμετοχής ως βασικά στοιχεία της στρατηγικής της, η Medochemie συγκαταλέγεται στις φαρμακευτικές επιχειρήσεις με την πιο έντονη δραστηριοποίηση στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Θέτοντας ως στόχο την ενεργό συμβολή της, στην αντιμετώπιση μιας σειράς περιβαλλοντικών και κοινωνικών ζητημάτων, συμμετέχει και στηρίζει οικολογικές, ανθρωπιστικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

Διακρίσεις & Βραβεύσεις

Ως εταιρία που διαπνέεται από την συνεχή βελτιστοποίηση η Medochemie έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις και έχει βραβευτεί αρκετές φορές από κρατικούς και ιδιωτικούς εμπορικούς και επιστημονικούς φορείς. Κάθε βράβευση είναι ξεχωριστή γιατί πίσω από αυτήν υπάρχει μια μεγάλη προσπάθεια η οποία βασίζεται σε σωστό  σχεδιασμό, πάθος, αφοσίωση και υψηλό επαγγελματισμό.

 • Κυπριακό Βραβείο Βιομηχανικών Εξαγωγών – 13 φορές
 • Κυπριακό Βραβείο Ειδικών Εξαγωγών – 2 φορές
 • Ειδικό βραβείο αρχιτεκτονικής για το εργοστάσιο ΑΖ
 • Βραβείο Εξαιρετικής Επιχειρηματικής Επίδοσης από την Ε.Ε – 3 φορές
 • Ειδική Αναγνώριση από την ανθρωπιστική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) για την κοινωνική και φιλανθρωπική της προσφορά το 2004
 • Βραβείο Ασφάλειας Χημικών Βιομηχανιών – 4 φορές
 • Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2008 – In Business Award 2008
 • In Business Award το 2012 στην κατηγορία Καλύτερη Επιχείρηση
 • Διάκριση «Υπόδειγμα Φαρμακοβιομηχανίας» από την Κυπριακή Προεδρία της Ε.Ε.
 • Έχει διακριθεί στα βραβεία Ruban d’ Honneur 2013/14 και αυτό την κατατάσσει στις 10 καλύτερες εταιρείες της Ευρώπης στον τομέα εξαγωγών
 • Πιστοποίηση με το διεθνές πρότυπο “Investors in People”
 • National Public Champion Κύπρου στα European Business Awards 2014/15
 • Βράβευση από Green-Dot Κύπρου 2015 για την μακροχρόνια προσφορά στο περιβάλλον και τη διατήρηση του
 • Τιμητικό Βραβείο Εξαγωγών για τις εταιρείες που έχουν βραβευθεί πάνω από 10 φορές για τις εξαγωγές τους
 • Βραβείο «Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος» για τα έτη 2018, 2019,2020 στα Παγκύπρια Περιβαλλοντικά Βραβεία για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις
 • Δυο Platinum Βραβεία στα Cyprus Healthcare Business Awards 2020 για την προσφορά της στην πολλαπλασιαστική ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας και για την καινοτόμο δράση της, στην ανακύκλωση και τη συμβολή της στην αναδάσωση.
 • Silver Βραβείο στα Cyprus Healthcare Business Awards 2020 για τη σημαντική έρευνα και ανάπτυξη για την κυπριακή κοινωνία και τη νέα καινοτομική εφαρμογή της ρίγανης

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X