Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Mοιραίο επιχείρημα Γάλλου αλεξιπτωτιστή να διασχίσει τον Ατλαντικό κωπηλατώντας

Ο 75χρονος Γάλλος ενεργοποίησε την Παρασκευή τον σωστικό πομπό εντοπισμού του και έκτοτε η ομάδα υποστήριξης άρχισε να τον αναζητά.Ο 75χρονος Γάλλος Ζαν-Ζακ Σαβέν που πήγε να να διαπλεύσει με κανό τον Ατλαντικό Ωκεανό και αγνοούνταν από χτες, βρέθηκε τελικά νεκρός.

Η τραγική κατάληξη για τον ηλικιωμένο σημειώθηκε στα ανοιχτά του πορτογαλικού αρχιπελάγους των Αζορών με τις αρχές να τον βρίσκουν στην καμπίνα του αναποδογυρισμένου σκάφους του όπως μετέδωσε το BBC. Περίπου τρεις εβδομάδες ο πρώην αλεξιπτωτιστής του στρατού ξεκίνησε να διασχίσει τον Ατλαντικό κωπηλατώντας, σύμφωνα με την ομάδα υποστήριξής του.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3D3162879780650105%26id%3D2083462608591833&show_text=true&width=500

Ο 75χρονος είχε ξεκινήσει από το νότιο άκρο της Πορτογαλίας την 1η Ιανουαρίου, αλλά η επαφή μαζί του χάθηκε τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή, όταν ενεργοποίησε δύο φάρους κινδύνου και είπε ότι βρισκόταν «σε δύσκολη θέση».

Ταξίδευε με βάρκα κωπηλασίας, η οποία είχε μήκος 8 μέτρα και πλάτος 1,7 μέτρα ενώ ξεκίνησε το ταξίδι του με εκατοντάδες κιλά προμήθειες, μια θερμάστρα και ένα ψαροντούφεκο.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X