Νέα

  • ΜΠΛΕ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Mε πρωτόκολλα οι κρουαζιέρες από την Κύπρο – Σε συντονισμό τρία υπουργεία

Ετοιμάζονται πρωτόκολλα για ώστε να εξυπηρετηθούν όσο καλύτερα γίνεται τα πλοία που θα προσεγγίσουν το λιμάνι της Λεμεσού.

Με δεδομένη την έναρξη κρουαζιέρων από το λιμάνι Λεμεσού, αλλά και τη συμπερίληψη της Κύπρου στους προορισμούς άλλων κρουαζιερόπλοιων, τα Υπουργεία Μεταφορών και Υγείας και  τα Υφυπουργεία Ναυτιλίας και Τουρισμού, βρίσκονται σε συνεννόηση για την προετοιμασία των αναγκαίων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης, ανέφερε ότι υπάρχει ένας συντονισμός μεταξύ του αρμόδιου Υπουργείου Μεταφορών και των άλλων εμπλεκομένων  «για να δούμε πώς καλύτερα θα εξυπηρετήσουμε τα πλοία, που θα προσεγγίσουν το λιμάνι της Λεμεσού, αλλά και να προσφέρουμε τη μέγιστη δυνατή εξυπηρέτηση».

Ήδη, «ετοιμάζονται και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα λιμάνια μας, στη βάση του τι ισχύει για τα αεροδρόμια και ίσως κάπως διαφοροποιημένα, αφού λαμβάνονται υπόψη τα χαρακτηριστικά που αφορούν τα λιμάνια», συμπλήρωσε.
 
Μέσα στο επόμενο διάστημα, συνέχισε, θα έχουμε ένα έτοιμο προς δημοσίευση πρωτόκολλο για τα λιμάνια, ενώ σημείωσε ότι επαφές γίνονται και με τη διαχειρίστρια εταιρεία του τερματικού κρουαζιέρας (DP World Limassol) «για να προγραμματιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτές οι αφίξεις».

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X