Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Kώδωνα κινδύνου από Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο για την ατέρμονη πειρατεία

Λύπη και αγανάκτηση για την αναποτελεσματικότητα της διεθνούς κοινότητας να αντιμετωπίσει την συνεχιζόμενη «κρίση πειρατείας» στον Κόλπο της Γουινέας, στη Δυτική Αφρική, εκφράζει με ανακοίνωση του το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο.

Το 2020 καταγράφηκαν δύο περιπτώσεις πειρατείας σε πλοία δύο μελών του Επιμελητηρίου. Και τον περασμένο Ιούνιο διατυπώθηκε σοβαρή ανησυχία για την επιδεινούμενη κρίση στον Κόλπο της Γουινέας και κλήθηκαν οι κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα για αντιμετώπισή της.

«Δυστυχώς το ΚΝΕ με λύπη παρατηρεί ότι έχουμε πλέον φτάσει στο τέλος του 2020 και παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει από τη βιομηχανία, η κατάσταση παραμένει σοβαρά επικίνδυνη για τα πλοία που δραστηριοποιούνται εμπορικά στον Κόλπο της Γουινέας», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
 
Αυξήθηκαν κατά 40% οι απαγωγές των ναυτικών

Η έκθεση για την πειρατεία του Διεθνούς Γραφείου Ναυτιλίας (IMB PRC) για τους πρώτους εννέα μήνες του 2020, η οποία παρουσιάζει ετήσια αύξηση 40% στις απαγωγές στον Κόλπο της Νέας Γουινέας. Μάλιστα περίπου το 95% των απαγωγών ναυτικών παγκοσμίως σημειώνεται στην περιοχή αυτή και αφορούσαν 80 μέλη πληρώματος σε 14 επιθέσεις στην θαλάσσια περιοχή της Νιγηρίας, του Μπενίν, της Γκαμπόον, την Ισημερινή Γουινέα και την Γκάνα.
 
Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο καλωσορίζει τις διάφορες πολιτικές για βελτίωση της ασφάλειας στην περιοχή,  τονίζοντας ωστόσο πως είναι κρίσιμο οι κυβερνήσεις να δεσμευτούν περισσότερο στο υψηλότερο επίπεδο στην εξεύρεση μιας μακροχρόνιας λύσης για την περιοχή.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X