Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Kατάληψη του φυλακίου στο νησί των φιδιών από το ρωσικό ναυτικό

Την πρώτη ημέρα της εισβολής του στην Ουκρανία, το Ρωσικό Ναυτικό κατέλαβε το Snake Island (Νήσος Φιδιών), ένα μικρό φυλάκιο συνοριακής περιπολίας στη Μαύρη Θάλασσα περίπου 70 ναυτικά μίλια νότια της Οδησσού.

Μετά τον βομβαρδισμό από ναυτικά όπλα και μαχητικά αεροσκάφη των κατακτητών, η υποδομή στο νησί καταστράφηκε.

Τα πολεμικά πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού Moskva και Vasily Bykov βομβάρδισαν το νησί με πυροβόλα από το κατάστρωμα πριν στείλουν Ρώσους στρατιώτες στην ξηρά για να πάρουν τον έλεγχο του νησιού, σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, 13 Ουκρανοί συνοριοφύλακες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της μάχης.

Η επίθεση στο Snake Island είναι ένα μικρό μέρος της πλήρους κλίμακας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, από το Τσερνόμπιλ στα βόρεια έως το Ντόνετσκ στα ανατολικά και την Χερσώνα στο νότο. Η κατάσταση στο έδαφος έχει κινηθεί γρήγορα από τότε που οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια πολύπλευρη επίθεση τις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Φεβρουαρίου.

Έντονες μάχες έχουν αναφερθεί κοντά στη Χερσώνα και το Χάρκοβο και οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν σύμφωνα με πληροφορίες την τοποθεσία του πρώην πυρηνικού εργοστασίου του Τσερνομπίλ.

Πριν από την έναρξη της εισβολής, το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό κινητοποίησε έξι επιπλέον άρματα αποβίβασης από τον Βόρειο Στόλο και τον Στόλο της Βαλτικής για να ενισχύσει τις υπάρχουσες αμφίβιες δυνατότητες του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Ο συνδυασμένος στολίσκος έχει την ικανότητα να προσγειώνει δυνάμεις κλίμακας τάγματος σε μη βελτιωμένη ακτογραμμή. Ορισμένοι αναλυτές έχουν προβλέψει ότι αυτή η δύναμη είναι αρκετά μεγάλη για να χρησιμοποιηθεί για επιχειρήσεις τακτικής κλίμακας, αλλά πολύ μικρή για να καταλάβει από μόνη της έναν σημαντικό στρατηγικό στόχο (όπως η Οδησσός).

Στη Μεσόγειο, μια τρομερή δύναμη πολεμικών πλοίων του Ρωσικού Ναυτικού – συμπεριλαμβανομένων δύο καταδρομικών κατευθυνόμενων πυραύλων κλάσης Slava, σχεδιασμένα και κατασκευασμένα για να στοχεύουν αεροπλανοφόρα – αναπτύχθηκαν για ασκήσεις πριν από την έναρξη της εισβολής. Λίγο μετά την έναρξη των εχθροπραξιών, αυτή η δύναμη συγκεντρώθηκε σε σφιχτό σχηματισμό και άρχισε να πλέει ανατολικά, μακριά από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και προς τη βάση του ρωσικού ναυτικού στο Tartus της Συρίας, σύμφωνα με τον αναλυτή H.I. Σάτον. Το σκεπτικό αυτής της κίνησης δεν ήταν αμέσως σαφές.

Την Πέμπτη, η κυβέρνηση της Ουκρανίας ζήτησε επίσημα από την τουρκική κυβέρνηση να κλείσει τον Βόσπορο και τα Δαρδανέλια για τα ρωσικά πλοία.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X