Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Kαι τα άλογα τρελαίνονται στη θάλασσα

Αλλιώτικες εικόνες ξεγνοιασιάς με πρωταγωνιστές καλογυμνασμένα  άλογα, μας μετέφερε με το φακό της η φωτορεπόρτερ του ΚΥΠΕ Κάτια Χριστοδούλου, από παραλία στο Μενεού. Ανενόχλητα από την παρουσία σκύλων και ανθρώπων, τα δύο άλογα δείχνουν να απολαμβάνουν το παιγνίδι τους στο θαλασσινό νερό υπό τον ήλιο.  

Δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες αγωνιστικών αλόγων και μη, που τα μεταφέρουν για γυμναστική στις παραλίες που έχουν καθοριστεί για τους σκύλους και βρίσκονται σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου.

Στο συγκεκριμένο βίντεο, ιδιοκτήτης είναι ο Ιάκωβος Ττοφή, ιδιοκτήτης φάρμας αλόγων στα Λύμπια, ο οποίος ασχολείται με τα άλογα από πολύ μικρή ηλικία, αφού η φάρμα ανήκε στον πατέρα του, ο οποίος απεβίωσε. Στη φάρμα διατηρεί δύο μόνο άλογα, τα οποία φροντίζει και τα παίρνει στον ιππόδρομο για να αγωνιστούν.

Όλα τα άλογα αναφέρει, μπορούν να πηγαίνουν στη θάλασσα για μπάνιο, ειδικά όμως μεταφέρονται αυτά που έχουν κάποια προβλήματα με τα πόδια τους αφού το θαλασσινό νερό ωφελεί τα ζώα όπως ακριβώς γίνεται με τον άνθρωπο. «Τα δικά μου άλογα είχαν πολύ σοβαρό πρόβλημα με τα πόδια τους και έτσι 2 – 3 φορές την εβδομάδα μεταφέρονται στο Μενεού για να κολυμπήσουν και να κάνουν γυμναστική».

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X