Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Icon of the Seas: Τον Ιούνιο οι πρώτες δοκιμές στη θάλασσα του μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιου

Ένα στολίδι, το μεγαλύτερο στο χώρο της κρουαζιέρας, ετοιμάζεται για τις πρώτες θαλάσσιες δοκιμές του, 7 χρόνια μετά την παραγγελία του από την Royal Caribbean στη  ναυπηγός Meyer Turku..

Στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το ναυπηγείο, αναφέρει συγκεκριμένα, «Οι θαλάσσιες δοκιμές του Icon of the Seas πλησιάζουν γρήγορα! Το  Icon έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τις θαλάσσιες δοκιμές του στα μέσα Ιουνίου». Ενώ οι δομικές σε στοιχεία του εργοστασίου έχουν ήδη ξεκινήσει, θα είναι η πρώτη φορά που το τεράστιο κρουαζιερόπλοιο μετακινείται από την αποβάθρα με δική του ισχύ.

Το νέο κρουαζιερόπλοιο είναι πρωτοπόρο για τη Royal Caribbean International και τον κλάδο της κρουαζιέρας. Σε προβλεπόμενους μικτούς τόνους 250.800, θα είναι σχεδόν έξι τοις εκατό μεγαλύτερο σε όγκο από το σημερινό μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, το Royal Caribbean’s Wonder of the Seas. Σε μήκος, είναι μόνο 10 πόδια μακρύτερο συνολικά, με τις μεγαλύτερες διαφορές στο εργοστάσιο πρόωσης. Το Icon of the Seas είναι ένα κρουαζιερόπλοιο διπλού καυσίμου LNG με έξι κινητήρες Wärtsilä που παράγουν συνολικά 67.500 kW. Επιπλέον, διαθέτει κυψέλες καυσίμου και σύστημα ανάκτησης θερμότητας καθώς και λίπανση αέρα στη γάστρα.

Το εργοστάσιο LNG περιλαμβάνει δύο τεράστιες δεξαμενές καυσίμων. Το καθένα αναφέρεται ότι ζυγίζει 307 τόνους και έχει διαστάσεις 90 επί 26 πόδια.

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρθηκε από την αποβάθρα όπου συναρμολογήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2022. Το επόμενο βασικό ορόσημο ήταν η έναρξη της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας τον Μάρτιο.

«Οι δοκιμές στη θάλασσα είναι ένα από τα πιο σημαντικά ορόσημα στην πορεία ενός πλοίου προς την ολοκλήρωση», αναφέρει η Meyer Turku. «Οι δοκιμές στη θάλασσα είναι ένας τεστ  όλων των χαρακτηριστικών του πλοίου που δεν μπορούν να δοκιμαστούν ενώ είναι ελλιμενισμένα και  κάθε λειτουργία είναι όπως προβλέπεται. Χρησιμοποιούνται επίσης δοκιμές στη θάλασσα για να διασφαλιστεί ότι τα επίπεδα θορύβου και κραδασμών είναι εκεί που θα έπρεπε. Οι πρώιμες θαλάσσιες δοκιμές του Icon είναι σημαντικές για να διασφαλιστεί ότι όλος ο κύριος εξοπλισμός του πλοίου, όπως ο εξοπλισμός πρόωσης, οι κύριες μηχανές και το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, οι προωθητήρες και οι σταθεροποιητές πτερυγίων, λειτουργούν όπως θα έπρεπε».

Το Icon of the Seas θα ξεκινήσει ένα δεύτερο στάδιο θαλάσσιων δοκιμών αργότερα, πιο κοντά στην ημερομηνία παράδοσης του,  προς το τέλος του 2023. Αναμένεται για προεπισκοπήσεις και στη συνέχεια θα τεθεί σε υπηρεσία τον Ιανουάριο του 2024 πραγματοποιώντας 7ήμερες κρουαζιέρες στην Καραϊβική από το PortMiami .

Η πρώτη κοπή χάλυβα είχε ήδη πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου για το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο της ίδιας κατηγορίας, αναμένεται να παραδοθεί το 2025, ενώ  θα ακολουθήσει και τρίτο πλοίο το 2026.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X