Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Iσχυρές καταιγίδες και χιόνια φέρνει ο “Διομήδης” στην Κύπρο – Νέα κίτρινη προειδοποίηση

Επικαιροποιημένη κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία, με ισχύ από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης μέχρι και τις 18:00 της Πέμπτης. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, συνδυασμός τοπικά παρατεταμένων βροχών και πιθανών μεμονωμένων ισχυρών καταιγίδων αναμένεται να επηρεάσει κατά διαστήματα την περιοχή, αρχικά κυρίως τα δυτικά και βόρεια τμήματα του νησιού, ενώ μετά το μεσημέρι και περιοχές στο εσωτερικό και στα ανατολικά/νοτιοανατολικά παράλια. Η συνολική βροχόπτωση αναμένεται τοπικά να ξεπεράσει τα 55 χιλιοστά στο 24ωρο.

Το βαρομετρικό χαμηλό Διομήδης, με κέντρο δυτικά της Κύπρου, κινείται αργά ανατολικά και θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι αργά το βράδυ.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού αλλά αργότερα και στις υπόλοιπες περιοχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ή τοπικά και στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να χιονίζει κατά διαστήματα.

Τοπικά τα φαινόμενα αναμένεται να είναι έντονα ή και παρατεταμένα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί και στα βόρεια και τοπικά στο εσωτερικό και στα ανατολικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και από το μεσημέρι και μετά τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, καθώς και παροδική χιονόπτωση, τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X