Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

H Safe Bulkers χαρίζει 5 υποτροφίες σε Κύπριους για ναυτιλιακές σπουδές στο εξωτερικό

Πέντε υποτροφίες αξίας 10 χιλιάδων ευρώ έκαστη, χαρίζει η ναυτιλιακή εταιρεία SAFE BULKERS στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευθύνης, για σπουδές σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το πρόγραμμα υποτροφιών θα προκηρύσσεται κάθε χρόνο με στόχο να υποστηρίξει τους νέους και νέες της Κύπρου που πληρούν τα κριτήρια να σπουδάσουν σε συγκεκριμένους τομείς, ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Πόλυς Χατζηιωάννου.

“Η ναυτιλία της Κύπρου χρειάζεται πλοία που θα φέρουν την σημαία της σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και εξειδικευμένους επιστήμονες, ναυπηγούς μηχανολόγους μηχανικούς και δικηγόρους ναυτικού δικαίου οι οποίοι θα στελεχώσουν τα γραφεία των Κυπριακών ναυτιλιακών εταιρειών με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την Κυπριακή οικονομία”.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Κύπριους και Έλληνες πολίτες που διαμένουν στην Κύπρο και οι υποτροφίες θα ανανεώνονται κάθε χρόνο με κριτήριο τις ακαδημαϊκές επιδόσεις των φοιτητών. Η έναρξη του προγράμματος είναι άμεση και οι τέσσερις από τις πέντε υποτροφίες θα αφορούν προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές για τους κλάδους ναυπηγών, μηχανολόγων και μηχανικών σε Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο ενώ ή πέμπτη υποτροφία, θα αφορά μεταπτυχιακό στο ναυτικό δίκαιο επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι υποτροφίες σύμφωνα με τον εφοπλιστή, θα παραχωρούνται σε απόφοιτους κυπριακών σχολείων μέσης εκπαίδευσης αλλά και σε φοιτήτριες ή φοιτητές που ήδη σπουδάζουν σε αντίστοιχες σχολές στο εξωτερικό.

Πέντε υποτροφίες ύψους 50 χιλιάδων ευρώ από τη SAFEBULKERS για ναυτιλιακές σπουδές.

To Υφυπουργείο Ναυτιλίας χαιρέτισε τη σημαντική πρωτοβουλία της εταιρείας SAFE BULKERS Inc και του διευθύνοντος συμβούλου της κ. Πόλυ Β.Χατζηιωάννου για την έναρξη προγράμματος υποτροφιών που αφορά ναυτικές και ναυτιλιακές σπουδές που παράλληλα ενισχύει την Εκστρατεία του Υφυπουργείου Ναυτιλίας “Sea…Your Horizon” για προώθηση ναυτιλιακών και ναυτικών σπουδών και επαγγελμάτων (www.seayourhorizon.com)

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης δήλωσε πως “τέτοιες πρωτοβουλίες από εταιρείες που διαχρονικά στηρίζουν την Κυπριακή Ναυτιλία ενθαρρύνουν την νεολαία μας να στρέψει το βλέμμα της προς ένα τομέα με μεγάλη προοπτική και δυναμισμό ο οποίος προσφέρεται για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία”.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στην εταιρεία μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης ypotrofies@safebulkers.com.

Ο υφυπουργόςΝαυτιλίας ευχαρίστησε θερμά την εταιρεία SAFE BULKERS Inc για την έναρξη του προγράμματος και επισημαίνει πως τέτοιες δράσεις έχουν πρόσθετη αξία για την κοινωνία των πολιτών ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που έχει πληγεί από την πανδημία.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X