Νέα

  • ΕΝΑΛΙΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ

H φαντασμαγορική κρουαζιέρα τον Ιούλιο του 1961 – 60 Έλληνες σταρ στο ίδιο πλοίο με 140 τυχερούς

Mε προορισμό την Αίγινα και την Ύδρα, στις 18 Ιουλίου 1961 περιοδικό της εποχής διοργάνωσε για του αναγνώστες του μια φαντασμαγορική κρουαζιέρα με αγαπημένους πρωταγωνιστές του ελληνικού κινηματογράφου, να επιβαίνουν στην υπερπολυτελή θαλαμηγό.

Οι τυχεροί επιλέχθηκαν μετά από κλήρωση. Οι συμμετοχές ήταν περισσότερες από 1.500. Ήταν πραγματικό κατόρθωμα το ότι μαζεύτηκαν τόσα πρωτοκλασάτα ονόματα.

Στις μέρες μας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της, η Μηχανή του χρόνου, θα έμοιαζε μάλλον ακατόρθωτο. Λάμπρος Κωνσταντάρας, Τζένη Καρέζη, Ζωή Λάσκαρη, Μίμης Φωτόπουλος, Ρίκα Διαλυνά, Νίκος Ρίζος, Άννα Φόνσου, Χρήστος Τσαγανέας, Στέφανος Στρατηγός, ήταν κάποιοι από τους πολλούς καλλιτέχνες. Συνολικά 200 άτομα συμμετείχαν στην κρουαζιέρα, εκ των οποίων οι 60 ήταν ηθοποιοί.

Όπως ανέφερε ο Τύπος της εποχής, το πλοίο αναχώρησε στις 10 το πρωί από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ ο κόσμος ζητωκραύγαζε βλέποντας τους ηθοποιούς να συγκεντρώνονται. Κάποιους τους σήκωσαν στα χέρια.Το απόγευμα της ίδιας ημέρας απέπλευσαν προς την Ύδρα.

Οι διάσημοι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το δείπνο τους στη θαλαμηγό, έχοντας συντροφιά εκτός από τους θαυμαστές και διάσημους συγγραφείς και επιχειρηματίες. Το ταξίδι ολοκληρώθηκε στις 8.30 το βράδυ, ενώ τα τραγούδια τους αντηχούσαν από την κατάφωτη γέφυρα και τα σαλόνια της θαλαμηγού.

Πηγή: Μηχανή του Χρόνου

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X