Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

H πανδημία, μειώνει τη διακίνηση εμπορευμάτων στις θάλασσες

Μείωση του ρυθμού αύξησης της δυναμικότητας διακίνησης εμπορευμάτων, κατά 40%, τα επόμενα πέντε έτη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, βλέπει η Drewry στην ετήσια έκθεσή της «Global Container Terminal Operators Annual Review and Forecast». Η παγκόσμια δυναμικότητα στους σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων εκτιμάται από τη Drewry ότι θα αυξηθεί με έναν μέσο ρυθμό 2,1% ετησίως τα επόμενα πέντε έτη, αριθμός που αντιστοιχεί σε προσθήκη 25 εκατ. TEUs ανά έτος.

Αντίστοιχα η διακίνηση θα αυξηθεί με έναν μέσο ρυθμό 3,5% ετησίως την επόμενη πενταετία, από τα 801 εκατ. TEUs το 2019 στα 951 εκατ. TEUs το 2024. Όπως εξηγεί η Drewry οι όλες εκτιμήσεις μπορούν ανά πάσα στιγμή να ανατραπούν ανάλογα με τη διάρκεια και τις διαστάσεις που θα λάβει η πανδημία.

Εξάλλου ήδη τα τελευταία χρόνια οι κορυφαίοι διαχειριστές λιμένων έχουν μειώσει τις επενδύσεις τους, με εξαίρεση αυτές που αφορούν πράσινες υποδομές και αυτόματα συστήματα σε τερματικούς σταθμούς.

Σε ό,τι αφορά τις κορυφαίες διαχειρίστριες εταιρείες σταθμών εμπορευματοκιβωτίων, με βάση τη διακίνηση το 2019, η PSA International βρέθηκε στην κορυφή με διακίνηση 60,4 εκατ. TEUs (7,5% μερίδιο αγοράς).

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X