Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

H Λεμεσός φιλοξενεί το Συνέδριο “Maritime Cyprus 2022” – Πρωταγωνιστές της διεθνούς ναυτιλίας στην Κύπρο

Τα ανοικτά ζητήματα της Διεθνούς Ναυτιλίας, οι Ευρωπαϊκές κυρώσεις στη Ρωσία και πως η Κύπρος ανταποκρίνεται στις προκλήσεις θα συζητηθούν εκτενώς στο Ναυτιλιακό Συνέδριο “Maritime Cyprus 2022” που πραγματοποιείται στις 09 -12 Οκτωβρίου 2022 στη Λεμεσό .

Το παρόν τους στο συνέδριο θα δώσουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες, στελέχη του Υφυπουργείου Ναυτιλίας και επρόσωποι του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, καθώς και προσκεκλημένοι εκπρόσωποι της ναυτιλίας από όλο τον κόσμο.

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη το πρωί της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου, θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες του συνεδρίου από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας. στην παρουσία εκπροσώπων της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών καθώς και του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου Μaritime Cyprus 2022, αρχίζει την Κυριακή το βράδυ με δεξίωση υποδοχής σε ξενοδοχείο στη Λεμεσό, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα απονείμει το “Cyprus Maritime Award 2021” , το οποίο αναβλήθηκε πέρυσι εξαιτίας της πανδημίας.

Οι εργασίες του συνεδρίου αρχίζουν την Δευτέρα το πρωί με χαιρετισμό της Προέδρου του Συνεδρίου, Διευθύντριας Υφυπουργείου Ναυτιλίας Λιάνας Χαραλάμπους Τάνου. Θα ακολουθήσει συζήτηση για την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής ναυτιλίας να ανταποκριθεί στα 3 C’s (Crises, Competitiveness, Challenges) με πανελίστες τον Υφυπουργό Ναυτιλίας Βασίλη Δημητριάδη, τον ΓΓ του Ναυτιλιακού οργανισμού Kitack Lim και την Ευρωπαία επίτροπο Μεταφορών Adina Vălean.

Ξεχωρίζει το πάνελ με ομιλητές : τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών Ανδρέα Χατζηγιάννη, τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Γιώργο Μούσκα, τον Έλληνα εφοπλιστή Πρόεδρο της Dynacom Tankers Management Ltd Γιώργο Προκοπίου και τον Θανάση Μαρτίνο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Eastern Mediterranean Maritime Ltd (EASTEMD). Στο επίκεντρο της συζήτησης θα είναι ο ρόλος των πλοιοκτητών στο δρόμο προς μια βιώσιμη, ασφαλή και ανθεκτική ναυτιλιακή βιομηχανία.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X