Νέα

  • ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

H λάβα του ηφαιστείου Cumbre Vieja, συνεχίζει να ρέει στον Ατλαντικό (vid)

Δύο μήνες μετά την έκρηξη του ηφαιστείου, ποτάμια λάβας συνεχίζουν να ρέουν στον Ατλαντικό Ωκεανό από το ηφαίστειο στο νησί Λα Πάλμα της Ισπανίας, εκπέμποντας νέφος λευκού καπνού και επεκτείνοντας το ηφαιστειογενές πέτρωμα.

Ο λιωμένος βράχος του ηφαιστείου Cumbre Vieja, που άρχισε να εκρήγνυται στα τέλη Σεπτεμβρίου, έφτασε στη θάλασσα κοντά σε δημοφιλές σημείο της παραλίας Los Guirres για σερφ, γεγονός που κινητοποίησε τις κυβερνητικές αρχές της Ισπανίας.

Σε βίντεο που ανέβηκε από το ινστιτούτο Γεωλογίας της Ισπανίας φαίνονται ποτάμια λιωμένου βράχου μέσα στη θάλασσα. Παράλληλα, τεράστιοι βράχοι πέφτουν από τον γκρεμο, προκαλώντας έναν κώνο από συντρίμμια που αναδύεται από τη θάλασα.

Σε αντίθεση με την πρώτη φορά που η λάβα έφτασε στον ωκεανό, οι αρχές αυτήν την φορά δεν συνέστησαν στον κόσμο να μείνει στο σπίτι. Αυτό συμβαίνει διότι οι κατοικίες βρίσκονται μακριά από τη θάλασσα. Λίγοι ζουν κοντά στο σημείο, στο οποίο υπάρχουν κυρίως δέντρα.

Το τοπικό συμβούλιο της Λα Πάλμα, πάντως, διεμήνυσε την Τρίτη ότι η σεισμική δραστηριότητα και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, στην περιοχή, δεν εγείρουν ανησυχία, ενώ και η ποιότητα του αέρα βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα.


Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X