Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

“H δική μου Καρέτα – Καρέτα” – Κραυγή SOS

Eίναι η επίσημη ονομασία της υπαίθριας έκθεσης – εικαστικής παρέμβασης 10 γλυπτών χελώνας καρέτα καρέτα τα οποία έχουν φιλοτεχνηθεί από καταξιωμένους ζωγράφους, καλλιτέχνες της Κύπρου .

Τα γλυπτά έχουν κωδικούς QR τους οποίους σαρώνοντας ο παρατηρητής, μαθαίνει λεπτομέρειες της δράσης και οδηγείται στο επόμενο σημείο αναφοράς . H πρωτοβουλία ανήκει στην Τουριστική εταιρεία Ανάπτυξης και προβολής Λεμεσού και έχει στόχο να συνδυάσει την τεχνολογία, την παιγνιδοποίηση, την καλλιτεχνική δημιουργία και την ευαισθησία, σε ότι αφορά στην προστασία του σπάνιου είδους χελώνας Καρέτα – καρέτα που ευημερεί στον τόπο μας.

Με τον διαδραστικό αυτόν τρόπο ο παρατηρητής γίνεται και περιηγητής του ιστορικού κέντρου της Λεμεσού, το οποίο περιλαμβάνει το Παλαιό λιμάνι, το Πάρκο γλυπτικής , την πλατεία Πανεπιστημίου, το Διοικητήριο, την πλατεία Ηρώων, το αρχαιολογικό μουσείο , τον Δημόσιο κήπο, την Δημοτική πινακοθήκη και τον Εναέριο.

Οι χελώνες “Η δική μου Καρέττα Καρέττα” , φιλοτεχνήθηκαν από τους : Ήβη Γιάννη , Μαρία Μιχαήλ, Έλενα Σιακαλλή, Ηρώ Αρμεύτη, Άριστο Χριστοφόρου, Πόπη Νικολάου , Γιώργο Μουρούζη, Δάφνη Τριμικλινιώτη, και Αντώνη Ριζόπουλος

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X