Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

H Αεροναυτική Άσκηση «Noble Dina – 2022», άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις

Η πολυεθνική αεροναυτική άσκηση «NOBLE DINA – 2022» πραγματοποιήθηκε, από 20 έως 24 Μαρτίου, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ για το έτος 2022.

Στη θαλάσσια περιοχή Νοτιοδυτικά της Κύπρου, συμμετείχαν στην άσκηση πλωτά και πτητικά μέσα των Ένοπλων Δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Ελλάδας, των ΗΠΑ, της Γαλλίας και του Ισραήλ που ήταν και η διοργανώτρια χώρα.

Το σενάριο της άσκησης σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Φρουράς, περιλάμβανε διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε θαλάσσιο περιβάλλον, όπως Τακτικές Κινήσεις και Προχωρητικούς Ελιγμούς, Συνοδεία Πολεμικών Πλοίων, Επιχειρήσεις Ανθυποβρυχιακού Πολέμου και Αεροναυτικής Συνεργασίας, καθώς και άσκηση Έρευνας και Διάσωσης, υπό τον συντονισμό του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) της ΚΔ.  

Η ΚΔ συμμετείχε σε όλες τις φάσεις της άσκησης με το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης  ΑΛΑΣΙΑ, της Διοίκησης Ναυτικού και επιπλέον κατά την εκτέλεση του επεισοδίου Έρευνας και Διάσωσης, συμμετείχε ένα ελικόπτερο AW-139, της Διοίκησης Αεροπορίας, το Περιπολικό Πλοίο, ΤΣΟΜΑΚΗΣ και το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης,  ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ της Διοίκησης Ναυτικού.  

Η εν λόγω άσκηση, εντάσσεται στο πλέγμα διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει η ΚΔ, παρέχει τη δυνατότητα στο προσωπικό της ΕΦ και του ΚΣΕΔ, να συνεκπαιδευτεί με τις ΕΔ φίλων και συμμαχικών χωρών, προάγοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαλειτουργικότητα και “αναδεικνύοντας τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των συμμετεχουσών κρατών”.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X