Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

HΠΑ – Καναδάς: Μετά την φονική καταιγίδα βγήκαν τα παγοθραυστικά να ξεπαγώσουν τις μεταφορές

Xαρακτηρίστηκε ως η χειρότερη καταιγίδα των τελευταίων 60 χρόνων.  Η ισχυρή χιονοθύελλα που παρέλυσε τη δυτική Νέα Υόρκη στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου των Χριστουγέννων στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 55 ανθρώπους.

Ανάμεσα στις πολλαπλές συνέπειες της  καταιγίδας ήταν και το πάγωμα στις μεταφορές μέσω των μεγάλων λιμνών που στοίβαξαν  40 έως 50 ίντσες χιονιού. Η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ, σε συνεργασία με την Καναδική Ακτοφυλακή ξεκίνησε την ετήσια επιχείρηση θραύσης πάγου νωρίτερα από το κανονικό, για να βοηθήσει στην αποκατάσταση των κοινοτήτων κατά μήκος των ακτών που εξυπηρετούνται από πλοία τα οποία λειτουργούν στις Μεγάλες Λίμνες.

Γνωστή ως επιχείρηση Coal Shovel, η ετήσια προσπάθεια σπασίματος πάγου, ξεκίνησε τη Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2022. Κανονική η τακτική δεν ξεκινά μέχρι τον Ιανουάριο και διαρκεί μέχρι τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, ανάλογα με τον πάγο και τις καιρικές συνθήκες στις λίμνες.

Τα παγοθραυστικά των ΗΠΑ και της Καναδικής Ακτοφυλακής συνεργάζονται σε αυτές τις υδάτινες οδούς καθώς οι συνθήκες χειροτερεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα,  για να διευκολύνουν τη ναυσιπλοΐα στις Μεγάλες Λίμνες για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του εμπορίου. Οι δύο ακτοφυλακές έχουν συνολικά 11 παγοθραυστικά στις Μεγάλες Λίμνες.

Καθώς ξεκινά η σεζόν 2022-2023 Operation Coal Shovel, ο Τομέας της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ του Ντιτρόιτ και η Καναδική Ακτοφυλακή θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τις δυνητικά επικίνδυνες συνθήκες πάγου και να διεξάγουν επιχειρήσεις θραύσης πάγου σε όλες τις Μεγάλες Λίμνες.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X