Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Euroferry Olympia: Mάχη των σωστικών συνεργείων με το χρόνο

Τη δική τους μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία που επιχειρούν στο πλοίο Euroferry Olympia για ακόμα ένα 24ωρο, καθώς δέκα άνθρωποι ακόμα αγνοούνται. Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, υπογραμμίζει πως θα διερευνηθούν εκτενώς όλες οι καταγγελίες και για τα ζητήματα υγιεινής στις καμπίνες που έχουν προκύψει.

O επικεφαλής της ομάδας διάσωσης Κέρκυρας, Γιώργος Γλυκοφρύδης, ανέφερε πως η έρευνα από την ΕΜΑΚ και τα σωστικά συνεργεία συνεχίζονται ώστε να εντοπιστούν τυχόν επιζώντες, αν υπάρχουν.

Τόνισε πως τη διαδικασία της απορρύπανσης έχει αναλάβει η ασφαλιστική εταιρεία του πλοίου, ενώ επεσήμανε πως οι συνθήκες είναι ακόμα δύσκολες, αφού το διοξείδιο του άνθρακα είναι ακόμα αρκετό και η κατάσταση δεν είναι καλή. Ο ίδιος εξήγησε παράλληλα πως το πλοίο θα μετακινηθεί, αφού όμως πρώτα ολοκληρωθούν οι έρευνες.

O αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο οποίος εξήγησε πως οι έρευνες δε θα σταματήσουν παρά τις αντίξοες συνθήκες που ακόμα επικρατούν. Ο ίδιος τόνισε πως οι μαρτυρίες του Λευκορώσου επιζώντα είναι συγκεχυμένες, ενώ διευκρίνισε πως αυτή τη στιγμή το πλοίο δεν κινδυνεύει με βύθιση. «Κάνουμε άλλωστε όλες τις δυνατές προσπάθειες ώστε να μην υπάρξει περιβαλλοντική ρύπανση», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στις καταγγελίες των οδηγών για τις συνθήκες που επικρατούσαν στις καμπίνες του Euroferry Olympia, ο κ. Κατσαφάδος τόνισε πως δεν υπάρχει ακόμα καμία επίσημη καταγγελία από το 2019, ωστόσο όλα όσα έχουν ειπωθεί θα διερευνηθούν. Ο ίδιος ανέφερε πως την προηγούμενη Τετάρτη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας πραγματοποιήθηκε εξονυχιστικός έλεγχος στο πλοίο από έμπειρους αξιωματικούς του Λιμενικού και πως καταγράφηκαν κάποιες παρατηρήσεις για θέματα υγιεινής.

Στο κόκκινο η αγωνία για τους 10 αγνοούμενους

Οι έρευνες συνεχίζονται από εξειδικευμένα συνεργεία για τον εντοπισμό τους έπειτα από τη σορό που βρέθηκε στο φλεγόμενο πλοίο αλλά και τον 21χρονο που βρέθηκε ζωντανός μετά από 53 ώρες.

Άνδρες του πυροσβεστικού σώματος και της ΕΜΑΚ έχουν ανέβει στο πλοίο και προχωρούν σε έλεγχο στα ασφαλή σημεία του και συγκεκριμένα στα σημεία που δεν έχουν αναπτυχθεί μεγάλα θερμικά φορτία στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό του.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X