Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Eργαζόμενοι στη Ρωσία δηλητηριάστηκαν πιθανόν από αναθυμιάσεις τουρκικού πλοίου

10 άτομα σε ένα τουρκικής ιδιοκτησίας bulker δηλητηριάστηκαν, από πιθανές τοξικές αναθυμιάσεις στο πλοίο κατά τη φόρτωση, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης και τις ανακριτικές αρχές στο ρωσικό λιμάνι Nevelsk.

Το περιφερειακό τμήμα της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας, επιβεβαίωσε ότι εξετάζει πιθανή παραβίαση των απαιτήσεων προστασίας της εργασίας, για τους υπαλλήλους του εμπορικού λιμένα Nevelsk.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τέσσερις εργαζόμενοι στο Nevelsk Commercial Sea Port LLC επικοινώνησαν με το Κεντρικό Περιφερειακό Νοσοκομείο του Nevelsk και ανέφεραν ότι αισθάνθηκαν αδιαθεσία κατά τη φόρτωση άνθρακα στο bulker Bordo Mavi. Οι γιατροί του νοσοκομείου προχώρησαν σε  προκαταρκτική διάγνωση  που αναφέρεται σε «δηλητηρίαση από άγνωστη ουσία».

 Έξι επιπλέον εργαζόμενοι παρουσίασαν λιγότερα συμπτώματα και δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Το πλήρωμα δεν φέρεται να επηρεάστηκε, σύμφωνα με την κρατική Rossiyskaya Gazeta, παρά τις αναφορές για το αντίθετο σε μη ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως διευκρίνισε η διοίκηση του λιμανιού, «Πρόκειται για ντόπιους, λιμενεργάτες, υπαλλήλους τοπικής παράκτιας επιχείρησης και δεν είναι ακόμη σαφές τι τους δηλητηρίασε», είπε η διοίκηση του λιμανιού στο Interfax.

Η έρευνα του ποινικού εργατικού κώδικα θα εξετάσει τις ενέργειες τόσο των εργαζομένων, όσο και της διοίκησης της εταιρείας stevedoring.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X