Νέα

  • ΓΑΛΑΖΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eπτά ευρωπαϊκά λιμάνια διεκδικούν το βραβείο ESPO 2022

Ο «ρόλος των θαλάσσιων επιβατικών μεταφορών στην ενίσχυση της συνδεσιμότητας των πόλεων και στην επίτευξη προστιθέμενης αξίας στην τοπική κοινότητα» είναι το βασικό θέμα του 14ου διαγωνισμού του ESPO για την κοινωνική ένταξη των λιμένων.

Port of Tallinn

Τα λιμάνια που έχουν προκριθεί και διεκδικούν το βραβείο είναι τα : Port of Tallinn (Estonia), Port of Turku (Finland), Central Adriatic Ports Authority – Port of Ancona (Italy), Port Network Authority of the Central-Northern Tyrrhenian Sea – Port of Roma (Italy), Ports of Stockholm (Sweden), Port Authority of Barcelona (Spain) και Port Authority of Ceuta (Spain).

Port of Turku (Finland)

Το βραβείο ESPO Award 2022 θα απονεμηθεί στον φορέα διαχείρισης του λιμένα, ο οποίος έχει αναπτύξει μια σειρά πρωτοβουλιών ή και στρατηγικής σε συνεργασία με τους διάφορους ενδιαφερόμενους φορείς και την πόλη για την ενίσχυση των θαλάσσιων επιβατικών συνδέσεων και της συνδεσιμότητας εντός της πόλης ή με άλλες πόλεις και περιφέρειες της Ευρώπης, είτε για τους δικούς του πολίτες είτε για να επιτρέψει σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο να επισκεφθούν και να ανακαλύψουν την πόλη και να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία αξία για την τοπική κοινωνία.

Central Adriatic Ports Authority – Port of Ancona (Italy)

Ο ρόλος του λιμανιού στην ενίσχυση της συνδεσιμότητας μέσω μιας ομαλής και φιλικής διέλευσης από το λιμάνι μέσα και έξω από την πόλη, καθώς και οι προσπάθειες του λιμανιού να δώσει στους επισκέπτες μια πρώτη καλή εντύπωση για την πόλη ή την περιοχή είναι σημαντικά κριτήρια.

Η περιβαλλοντική και κοινωνική βιωσιμότητα του έργου ή της στρατηγικής θα αποτελέσει προϋπόθεση για τη βράβευση του βραβείου ESPO 2022.

Port Authority of Barcelona (Spain)

Ο βραβευμένος λιμένας θα επιλεγεί από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή διεθνών εμπειρογνωμόνων, υπό την προεδρία του Δημήτριου Θεολογίτη, πρώην προϊσταμένου της μονάδας λιμένων και εσωτερικής ναυσιπλοΐας στη DG MOVE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στην τελετή απονομής των βραβείων ESPO και στο δείπνο που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X