Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Eξουδετερώνουν νάρκες της Σοβιετικής εποχής στη Μαύρη Θάλασσα

Τούρκοι και Ρουμάνοι ανταποκριτές εργάζονται για να εξουδετερώσουν περισσότερες θαλάσσιες νάρκες της Σοβιετικής εποχής που βρέθηκαν να παρασύρονται στη Μαύρη Θάλασσα.

Το ναρκαλιευτικό του Ρουμανικού Ναυτικού Αντιναύαρχος Constantin Blescu  ανταποκρίθηκε τη Δευτέρα στην αποστολή καταστροφής μιας πλωτής ναυτικής νάρκης που εντοπίστηκε περίπου 40 ναυτικά μίλια έξω από την Κάπου Μίτια, μια ρουμανική στρατιωτική βάση που βρίσκεται κοντά στην Κωνστάντα. Μια ομάδα δυτών χρησιμοποίησε μια φουσκωτή βάση για να πλησιάσει και έθεσε εκτός τη νάρκη, χρησιμοποιώντας εκρηκτική γόμωση.

Στα τουρκικά ύδατα της Μαύρης Θάλασσας, μια άλλη νάρκη βρέθηκε στα ανοιχτά μίας παραθαλάσσιας πόλης περίπου 150 ναυτικά μίλια, νότια της ανακάλυψης του ρουμανικού ναυτικού. Ομάδα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, έφτασε στο σημείο και εξουδετέρωσε τη νάρκη.

Οι παρασυρόμενες νάρκες που βρέθηκαν τη Δευτέρα ήταν η δεύτερη και η τρίτη σε τρεις ημέρες. Το Σάββατο, οι τουρκικές δυνάμεις βρήκαν και εξουδετέρωσαν άλλη μια νάρκη «παλαιού τύπου» κοντά στην πολυσύχναστη είσοδο του Βοσπόρου.

Ούτε η Τουρκία,  ούτε η Ρουμανία ανακοίνωσαν την πηγή των παρασυρόμενων ναρκών, αλλά ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης είχαν προηγουμένως εκδώσει ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι οι ουκρανικές θαλάσσιες νάρκες παρασύρθηκανστη Μαύρη Θάλασσα. Ρωσική NAVTEX που μεταδόθηκε την περασμένη εβδομάδα ισχυριζόταν ότι υπήρχαν περισσότερες από 400 αγκυροβολημένες νάρκες κοντά στην Οδησσό, το Ochakov, το Chernomorsk και το Yuzhnyy. Η Ουκρανία έχει αρνηθεί την ευθύνη και υποδεικνύει ότι οι νάρκες τοποθετήθηκαν από τη Ρωσία, για να διαταράξουν τις θαλάσσιες οδούς από και προς την Ουκρανία.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X