Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Eμφανίστηκε στα ρηχά νερά  μπροστά τους καλαμάρι 2,5 μέτρων και τρομοκρατήθηκαν

Mία απροσδόκητη έκπληξη, περίμενε το  Yosuke Tanaka και την σύζυγο του, κατά της διάρκεια κατάδυσης τους, στη δυτική ακτή της Ιαπωνίας.

Το ζεύγος συνάντησε ένα γιγάντιο καλαμάρι μήκους 8 ποδιών, όταν  βούτηξε με τη γυναίκα στο νερό.

Το τεράστιο θαλάσσιο ζώο κολυμπούσε σε μια περιοχή γεμάτη φύκια κοντά στην επιφάνεια. Είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο, ακόμη και σπάνιο, να  βλέπεις  από τόσο κοντά ζωντανά καλαμάρια σύμφωνα με τον Tanaka.

Το βίντεο του Yosuke δείχνει το τεράστιο καλαμάρι να κολυμπά ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του νερού ενώ τα μακριά του πλοκάμια εκτείνονται πίσω του. Ο Yosuke ισχυρίστηκε ότι επειδή είχε εξαιρετικά χοντρά χέρια, ήταν ταυτόχρονα εξαιρετικά ενθουσιασμένος και τρομοκρατημένος, φοβούμενος ότι αν έμπλεκε στα μακριά πλοκάμια του, δεν θα μπορούσε να ξεφύγει. Μισή περίπου ώρα αργότερα, εξαφανίστηκε σε βαθύτερα νερά.

Τέτοια πλάσματα, σύμφωνα με τον ίδιο, φαίνονται περιστασιακά κατά μήκος της ακτής της Θάλασσας της Ιαπωνίας, αλλά είναι ασυνήθιστο να βλέπει κανείς φωτογραφίες κάποιου να κολυμπά.

Ο Tanaka και η σύζυγός του διευθύνουν την επιχείρηση καταδύσεων, Dive Resort T-style, στην πόλη Toyooka, στην επαρχία Hyogo.

Ο Tsunemi Kubodera, επίτιμος ερευνητής του Εθνικού Μουσείου Φύσης και Επιστήμης στο Τόκιο, υπολόγισε την ηλικία του καλαμαριού μεταξύ ενός και δύο ετών με βάση το μέγεθός του.

Ο Tanaka υποστήριξε ότι το καλαμάρι ήταν σχετικά μικρό για το είδος του παρόλο που είχε μήκος πάνω από 8 πόδια.

Το γιγάντιο καλαμάρι μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 39 πόδια.

Σύμφωνα με τον Ablett, αν και δεν έχουν ανακαλυφθεί πλήρως ώριμα δείγματα, πιστεύεται ότι το κολοσσιαίο καλαμάρι, Mesonychoteuthis hamiltoni, μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερο από το γιγάντιο καλαμάρι ως προς τη μάζα και πιθανώς και σε μήκος.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X