Νέα

  • Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ

Eίναι το πρώτο «αερογιότ» του κόσμου και θα ταξιδεύει στον αέρα και στη θάλασσα

Τα γιοτ και τα ιδιωτικά αεροπλάνα προσφέρουν πολυτελείς τρόπους μεταφοράς, αλλά πρόσφατα, ένας επιχειρηματίας με έδρα τη Γερμανία και ο Ιταλός σχεδιαστής Pierpaolo Lazzarini ανακάλυψαν τι συμβαίνει όταν συνδυάσεις γιοτ και τζετ: το εξαιρετικά κομψό sky yacht.

Εξοπλισμένο με οκτώ περιστρεφόμενους ηλεκτρικούς κινητήρες που τροφοδοτούνται από εξαιρετικά ελαφριές μπαταρίες και ηλιακούς συλλέκτες, το γιοτ μήκους 152 μέτρων μπορεί να διασχίσει τον ουρανό (και τη θάλασσα) με ταχύτητα 60 κόμβων για πάνω από δύο ημέρες συνεχόμενα με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Επιπλέον, το αεροσκάφος θα κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα, υλικό υψηλής αντοχής αλλά και εξαιρετικά ελαφρύ, αναφέρει το architecturaldigest.

Ο σχεδιασμός του Lazzarini μοιάζει με κάτι από το μέλλον: ένα ευρύχωρο σαλόνι και τραπεζαρία που στεγάζεται μέσα στον κεντρικό χώρο σε σχήμα τορπίλης συνδέεται μέσω οκτώ γεφυρών (τέσσερις σε κάθε πλευρά) με δύο αερόπλοια μήκους 45 μέτρων. Τα αερόπλοια που περιέχουν ήλιο κρατούν το σκάφος στον ουρανό, πλαισιώνουν τον κύριο χώρο και τις 10 σουίτες των επισκεπτών.

Τα δύο διαμερίσματα που μοιάζουν με μπαλόνια και στις δύο πλευρές του εντυπωσιακού σκάφους περιλαμβάνουν μια φουσκωτή βάση που επιτρέπει στο σκάφος να επιπλέει στην επιφάνεια του νερού. Αν και πολλοί θα ήθελαν να έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν μεταξύ πλοίου και αεροπλάνου για τις μεταφορές τους, το sky yacht απέχει αρκετά από την αντικατάσταση των τυπικών μέσων μεταφοράς.

Όσο για τον ιδιώτη που παρήγγειλε το σκάφος αξίας 627.511.500 δολαρίων, το νέο του όχημα είναι σίγουρα το όχημα του μέλλοντος. Ο κατασκευαστής ανακοίνωσε ότι ένα πρωτότυπο μοντέλο θα κυκλοφορήσει φέτος και μια συλλογή ελαφρώς διαφορετικών σχεδίων (διαφορετικού μήκους) βρίσκεται στις πρώτες φάσεις κατασκευής.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X