Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Bureau Veritas : Eτοιμάζει το έδαφος για να μεταφέρουν container τα bulk carriers

Την εποχή που τα φορτηγά πλοία που μεταφέρουν χύδην ξηρό φορτίο θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν και για containers, προετοιμάζει ο Γαλλικός Νηογνώμονας Bureau Veritas (BV). Σύμφωνα με τα ανακοίνωση του, έχει ετοιμάσει έναν οδηγό για τις ναυτιλιακές εταιρείες, που βασίζεται στην ανάλυση και την πλήρη κατανόηση των απαιτήσεων ασφάλειας, κανονιστικών και επιχειρησιακών απαιτήσεων.

Ο οδηγός αναπτύχθηκε από τεχνικούς και εμπειρογνώμονες με έδρα το γραφείο Bureau Veritas Piraeus, στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Τεχνική Διεύθυνση στο Παρίσι. Σχολιάζοντας τις εξελιξεις η κα. Παγιέτ Παλαιολόγου, αντιπρόεδρος BV Marine & Offshore για την Ελλάδα, τη Μαύρη Θάλασσα και την Αδριατική,  ανέφερε: «Έχουμε σημαντική εμπειρία και γνώσεις σχετικά με τον σχεδιασμό, την ταξινόμηση στις μεταφορές χύδην φορτίου και ιδιαίτερα εδώ στην Ελλάδα, όπου έχουμε πολυάριθμους πελάτες. Επιπλέον οι κανονισμοί που διέπουν τον νηογνώμονα αναφορικά με τα conatinerships είναι εξαιρετικά εξελιγμένοι”. Ο συνδυασμός ικανότητας και κατανόησης των bulker και του boxships επέτρεψε στις ομάδες μας να παρέχουν γρήγορα ένα πλαίσιο για την κάλυψη των απαιτήσεων της αγοράς καθώς προκύπτει ζήτηση για τα bulkers να μπορούν να μεταφέρουν containers.

Επιστροφή στο μέλλον 

Η κα. Παλαιολόγου πρόσθεσε: «Με πολλούς τρόπους, επιστρέφουμε στο μέλλον, καθώς τα τα πλοία γενικού φορτίου και τα πλοία πολλαπλών χρήσεων ήταν πάντα σε θέση να μεταφέρουν εμπορευματοκιβώτια. Στο πλαίσιο των σημερινών απαιτήσεων της αγοράς, η ικανότητα μετακίνησης εμπορευματοκιβωτίων από πλοία χύδην ξηρού φορτίου αποτελεί βασικό πλεονέκτημα. Με την καθοδήγησή μας, επιθυμούμε να διασφαλίσουμε ότι μπορούν να εφαρμοστούν σύγχρονα εργαλεία και τεχνικές ανάλυσης για την υποστήριξη της ασφάλειας καθώς και της σύγχρονης λειτουργικής τους απόδοσης. »

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X