Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Bureau Veritas και Hill International N.V οι πρωταγωνιστές του LNG στην Κύπρο

Το ελληνικό παράρτημα του γαλλικού νηογνώμονα Bureau Veritas Marine & Offshore και η Hill International N.V, είναι ανάδοχοι της «Οwner’s Engineer» μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασία της Κυπριακής Εταιρείας Υποδομών Φυσικού Αερίου, ETYΦA .Εξωτερικοί συνεργάτες της κοινοπραξίας θα είναι οι Tractebel and Gazocean.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο νηογνώμονας, η ομάδα μηχανικών η οποία θα επιβλέπει την ανάπτυξη της εγκατάστασης για την εισαγωγή LNG στην Κύπρο, είναι διεθνούς βεληνεκούς, με ισχυρή ευρωπαϊκή παρουσία.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Ενδεικτικό ήταν το ενδιαφέρον οκτώ εταιρειών διεθνούς βεληνεκούς, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Ο νέος τερματικός σταθμός LNG, θα περιλαμβάνει και μία πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης LNG (FSRU). Ο τερματικός σταθμός θα  περιλαμβάνει και αποβάθρα για την πρόσδεση της μονάδας FSRU, μήκους περίπου 750-800 μέτρων στον άξονα από Βορρά προς Νότο και περίπου 430-500 μέτρων προς τα νοτιοδυτικά.

Ο τερματικός σταθμός θα μπορεί πέραν από την πλωτή μονάδα, να δεχτεί παράλληλα και πλοία μεταφοράς LNG με μέγεθος από 125.000 κυβικά μέτρα, έως και Qflex (217.00 κ.μ), τα οποία αποτελούν τα δεύτερα σε μέγεθος μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς LNG της αγοράς.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X