Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Aυξάνει εκ νέου τα διόδια η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ

Η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ ανακοίνωσε ότι τα τέλη διέλευσης θα αυξηθούν κατά 15 τοις εκατό για όλους τους τύπους πλοίων εκτός από τα πλοία ξηρού χύδην φορτίου και τα κρουαζιερόπλοια, τα οποία θα σημειώσουν αύξηση 10 τοις εκατό.

Δικαιολογώντας την αύξηση των τελών, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αρχής, Οσάμα Ράμπι,  είπε ότι η ευέλικτη στρατηγική τιμολόγησης υπαγορεύεται από αλλαγές σε πραγματικό χρόνο στην παγκόσμια οικονομία.

«Τα αυξημένα διόδια διέλευσης έρχονται υπό το φως της ενημέρωσης της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ με όλες τις αλλαγές της αγοράς στις θαλάσσιες μεταφορές που παρακολουθούν τις συνεχώς αυξανόμενες ημερήσιες τιμές ναύλωσης για τους περισσότερους τύπους πλοίων που έφτασαν σε πρωτοφανή επίπεδα, και η πρόβλεψη για το επόμενο έτος δείχνει μια συνέχεια αυτής της ανόδου», κατά τον Ράμπι.

Ο σημαντικότερος παράγοντας που καθορίζει την αλλαγή είναι ο μέσος ναύλος για διάφορους τύπους πλοίων. Υπήρξε σημαντική αύξηση στα τέλη διέλευσης για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων το περασμένο έτος, καθώς οι ναύλοι τους εκτοξεύτηκαν στα ύψη στο απόγειο της πανδημίας Covid-19.

Ο Ράμπι πρόσθεσε ότι οι αυξανόμενες τιμές της ενέργειας και οι παγκόσμιοι ρυθμοί πληθωρισμού έχουν αντίκτυπο στην εξίσωση του υπολογισμού των διοδίων. Αυτοί οι παράγοντες έχουν αυξήσει το λειτουργικό κόστος και το κόστος των υπηρεσιών πλοήγησης που παρέχει το κανάλι.

Η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ, αναμένει ότι τα ετήσια έσοδά της θα αυξηθούν κατά 700 εκατομμύρια δολάρια μετά την επιβολή των νέων τελών διαμετακόμισης το επόμενο έτος.

Τον Ιούλιο, είχαν ανακοινωνθεί κέρδη ρεκόρ 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το οικονομικό έτος 2021-2022 (Ιούλιος 2021- Ιούνιος 2022), που αποδίδονται σε μια σειρά αυξήσεων των επιτοκίων διέλευσης κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X