Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Aποτυχία και η δεύτερη προσπάθεια να “ξελασπώσουν” το Ever Forward

Παρά την αισιοδοξία των ομάδων διάσωσης ότι οι καιρικές συνθήκες θα ήταν ευνοικές στη δεύτερα μέρα προσπαθειών στον κόλπο Chesapeake για την ρυμούλκηση του πλοίου Ever Forward από τη λάσπη, η επιχείρηση ήταν ανεπιτυχής.

Οι ειδικοί επεσήμαναν δυσμενείς καιρικές συνθήκες με ισχυρούς ανέμους που προκαλούσαν τη δημιουργία κυμάτων από τον κόλπο Chesapeake χθες, ενώ κάποιοι αμφισβητούν ότι δεν υπήρχε αρκετή ισχύ για να ελευθερώσουν το σκάφος. Τον Φεβρουάριο, για παράδειγμα, για τη διάσωση ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της Maersk, χρησιμοποιήθηκαν οκτώ ή εννέα ρυμουλκά υψηλής ισχύος για την απελευθέρωση του.

Χθες χρησιμοποιήθηκαν πέντε ρυμουλκά. Δύο έσπρωχναν στη δεξιά πλευρά, δύο από την πλευρά του λιμανιού και ένα από την πρύμνη. Μετά την περαιτέρω βυθοκόρηση γύρω από το σκάφος, πρόσθεσαν δύο επιπλέον ρυμουλκά. Με τον άνεμο να έχει στραφεί προς τα νοτιοανατολικά, περίμεναν επίσης επιπλέον νερό να ωθηθεί στον κόλπο για να βοηθήσουν τις προσπάθειές τους.

Μέχρι τις 8:30 μ.μ. τοπική ώρα είχαν και πάλι εγκαταλείψει την προσπάθεια και τα ρυμουλκά αναχώρησαν για τη Βαλτιμόρη. Σύμφωνα με το Λιμενικό, το σχέδιο είναι τώρα να ξαναρχίσει η περαιτέρω βυθοκόρηση. Η προσπάθεια θα επαναρχίσει στις 4 Απριλίου, αλλά ο ακριβής αριθμός των ρυμουλκών και η διαμόρφωση μένει να καθοριστεί.

Οι προσπάθειες των συνεργείων έχουν μετατραπεί σε τοπικό τουριστικό αξιοθέατο με ελικόπτερα τηλεοπτικών ειδήσεων να κυκλοφορούν από πάνω, δημοσιογράφους να σταθμεύουν στην ξηρά και περίεργους θεατές να παρακολουθούν αυτό που άρχισαν να αποκαλούν «Evergreen Island».

Εάν η επόμενη προσπάθεια επαναφοράς του σκάφους δεν είναι επιτυχής, οι αναφορές δείχνουν ότι θα αρχίσουν να μειώνουν το βάρος του πλοίου. Θα μπορούσαν επίσης να αρχίσουν να αντλούν καύσιμα από το σκάφος ή σε μια πιο περίπλοκη προσπάθεια να ξεκινήσουν την εκφόρτωση εμπορευματοκιβωτίων. Για την απομάκρυνση των εμπορευματοκιβωτίων θα απαιτούσε να τοποθετηθούν γερανοί βαριάς ανύψωσης , με  φορτηγίδες στο πλάι που θα παραλαμβάνουν τα δοχεία. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η αφαίρεση του φορτίου θα ήταν μια χρονοβόρα διαδικασία.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X