Νέα

  • ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

700 λίτρα μπύρας που ωρίμαζαν σε ναυάγιο, έκαναν φτερά

Άδοξο τέλος είχε το προτζεκτ τριών ζυθοποιών στην Αργεντινή να φτιάξουν μοναδική μπύρα στα βάθη του ωκεανού. Είχαν αποφασίσει να βυθίσουν 700 λίτρα μπύρας στο κουφάρι ενός ναυαγίου σε 20 μέτρα βάθος. Επρόκειτο για σοβιετικό ναυάγιο το οποίο φιλοξενούσε ένα από τα ελάχιστα υποθαλάσσια μουσεία μπύρας στον κόσμο

Μια ομάδα δυτών, εντόπισε την ποσότητα μπύρας στο βυθισμένο πλοίο και την έκλεψαν. Το πρότζεκτ ήταν συνέργειας τριών τοπικών ζυθοποιϊων τον περασμένο Νοέμβρη και είχαν αφήσει στο βυθισμένο πλοίο τα 700 λίτρα για να παλαιωθούν. Ίδιες πρακτικές είχαν ακολουθηθεί και αλλού αλλά όχι σε τόσο βάθος.

Στόχος τους ήταν να παράγουν μια περιορισμένης έκδοσης μπίρα, αλλά οι κλέφτες δύτες, τους χάλασαν τα σχέδια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Irish Times», ένας από τους ζυθοποιούς ξέσπασε σε κλάματα όταν ανακάλυψε την κλοπή. Δεν πίστευαν ότι οι κόποι τους χάθηκαν αλλά και το πείραμα τους, που κόστισε ακριβά, έμεινε στη μέση.

«Τα όνειρα να φτιάξουμε μπίρα στον βυθό του ωκεανού πήγαν στράφι. Δεν έκλεψαν μόνο τα βαρέλια, έκλεψαν και τις ελπίδες των επιχειρηματιών και των σκληρά εργαζόμενων που δεν είχαν καθόλου καλή χρονιά» ανέφερε ο Κάρλος Μπρέλες, ιδιοκτήτης της καταδυτικής ακαδημίας Thalassa Diving School, που τοποθέτησε τις μπίρες στον βυθό.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X