Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

416 κιλά κοκαϊνης εντοπίστηκαν σε πλοίο υπό Κυπριακή σημαία στην Αυστραλία

Σε πλοίο υπό Κυπριακή σημαία, το Kypros Bravery, η Ομοσπονδία Αστυνομία της Αυστραλίας, ξεσκέπασε μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις εμπορίας κοκαϊνης βάρους 416 κιλών, η συνολική αξία της οποίας ξεπερνά τα 166 εκ.δολάρια. 

Οι Αυστραλιανές Αρχές συνέλαβαν τέσσερα μέλη του πληρώματος, τα οποία επιχείρησαν να πετάξουν τα ναρκωτικά στη θάλασσα, στα ανοικτά του Γιορκ. Αναφέρεται ότι μετά από κοινή έρευνα, εντοπίστηκε η κοκαΐνη στα ανοιχτά της χερσονήσου στις 21 Μαρτίου, ενώ φαίνεται ότι το πλοίο θα επισκεπτόταν όλες τις μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας. 

Δείτε το βίντεο της σύλληψης των τεσσσάρων μελών του πληρώματος από τις Φιλιππίνες.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10677961/See-moment-police-uncover-166miillion-worth-cocaine-SAs-biggest-bust.html#v-4884582303454806943

Το πλοίο αφέθηκε να συνεχίσει την πορεία του, καθώς οι έρευνες ολοκληρώθηκαν και οι ποσότητες κοκαϊνης κατασχέθηκαν. Η Αστυνομία προέβη σε συνολικά είκοσι ανακρίσεις, αλλά μόνο για τους τέσσερις που συνελήφθησαν προέκυψαν στοιχεία.

«Ενώ η εικαζόμενη εισαγωγή κοκαΐνης είναι η μεγαλύτερη που έχει εντοπιστεί ποτέ από τις Αρχές στη Νότια Αυστραλία, είναι πολύ πιθανό ότι τα ναρκωτικά θα είχαν διακινηθεί σε άλλες πολιτείες της Αυστραλίας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο αξιωματικός της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Αυστραλίας, Peter Harvey.   

Για τις έρευνες, συνεργάστηκαν η Ομοσπονδιακή Αστυνομία Αυστραλίας, συνοριακές δυνάμεις, Αστυνομία της Νότιας Αυστραλίας και άλλες υπηρεσίες και εργάζονταν τέσσερις ημέρες για να εντοπίσουν το παράνομο φορτίο. Στο πλαίσιο της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν επίγειοι, εναέριοι και θαλάσσιοι έλεγχοι. 

Η ποσότητα ναρκωτικών έχει συνολική αξία πάνω από 166 εκ.δολάρια και οι συλληφθέντες είναι αντιμέτωποι με ισόβια κάθειρξη.  

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X