Νέα

  • “SEA” YOU
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

H Ευρωπαϊκή Μέρα Θάλασσας, γιορτάζεται και στη Λάρνακα για 2η χρονιά

Στη Λάρνακα διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας, από το Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και την Ναυτιλία [CMMI]. Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 9 και θα ολοκληρωθούν στις 13 Ιουνίου. Χορηγός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας στην Κύπρο 2022 είναι η Μαρίνα Λάρνακας.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα της Θάλασσας είναι ένας θεσμός που έχει ξεκινήσει πριν μερικά χρόνια και είναι η μέρα που γιορτάζει η θάλασσα και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εορτάζεται ετησίως η μέρα αυτή σε μια συγκεκριμένη πόλη-λιμάνι της κάθε χώρας με παράλληλες δράσεις σε άλλες πόλεις.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ινστιτούτου κ. Ζαχαρίας Σιόκουρος, ανέφερε όιτ, η μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης την περσινή χρονιά είναι αυτό που μας ώθησε να την οργανώσουμε και φέτος. Πρόθεση μας είπε, να συνεχίσουμε να την διοργανώνουμε για πολλά πολλά χρόνια ακόμα και να την επεκτείνουμε ακόμη περισσότερο.  

Ο λόγος που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέλεξε να θεσμοθέτηση αυτήν την εκδήλωση είναι η μεγάλη σημασία που προσδίδει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά πιστεύω και πολλές  χώρες ανά το παγκόσμιο, στη σημασία της θάλασσας. Η θάλασσα ρυθμίζει τους ωκεανούς, ρυθμίζει το κλίμα ταυτόχρονα είναι πηγή εργασίας, ανάπτυξης, πηγή έρευνας, για αυτό έχουμε κάθε λόγο να την γιορτάζουμε. Ένας μεγάλος στόχος αυτής της ημέρας είναι να φέρει το κόσμο πιο κοντά στην θάλασσα. Να κάνει τους ανθρώπους να αντιληφθούν τη σημασία της θάλασσας προς τους ιδίους αλλά και να καταλάβουν και ίδιοι πως επηρεάζουν τη θάλασσα μέσα από τις δραστηριότητες τους είτε μέσα στη θάλασσα είτε πλησίον της.

Για αυτό τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα μεγάλο κίνημα παγκόσμια που ονομάζετε «Θαλάσσιος Εγγραμματισμός» τον οποίον και εμείς σαν CMMI αγκαλιάσαμε και με διάφορες δράσεις προσπαθούμε να προωθήσουμε. Ευχαριστούμε τους συν διοργανωτές, που έχουν αναλάβει κάποιες δράσεις  και στηρίζουν την προσπάθεια μας αυτή. Φέτος έχουμε μαζί μας ακόμη ένα μεγάλο συνοδοιπόρο το χορηγό μας την Kition Ocean Marina η οποία μας στηρίζει οικονομικά, οργανωτικά αλλά και πρακτικά με την παραχώρηση χώρων για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και δράσεων.»

Ο Ανδρέας Καρακατσάνης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Ομάδας του Ινστιτούτου, δήλωσε: «Ο Δήμος Λάρνακας ήταν ένθερμος υποστηρικτής πάντα προς την στήριξη των προσπαθειών για ενίσχυση της σχέσης με τη θάλασσα. Επίσης ένας από τους 3 πυλώνες του Δήμου είναι η στήριξη της Γαλάζιας Θάλασσας. Θέλουμε με την βοήθεια και του CMMI να σπάσουμε το φράγμα που υπάρχει μεταξύ των κατοίκων της Λάρνακας και της θάλασσας, και οι πολίτες να μην βλέπουν την θάλασσα μόνο για θαλάσσια μπάνια, αλλά να διευρυνθεί αυτή η σχέση με τη θάλασσα και με άλλες δραστηριότητες».

Ο Διευθυντής της Μαρίνας Λάρνακας Καπτ. Πάρης Δημητρίου ανέφερε ότι, η Μαρίνα Λάρνακας κινείται στη νέα εποχή. Στόχος είπε, είναι να δημιουργηθεί ένας μοναδικός προορισμός που θα προσφέρεται για όλη τη διάρκεια του χρόνου, ικανός να εξυπηρετεί και να φιλοξενεί όλους τους τύπους γιοτ και να παρέχει υπηρεσίες που να ικανοποιούν τους απαιτητικούς ιδιοκτήτες αλλά και τα πληρώματα, τους πελάτες και τους επισκέπτες.

Η νέα Μαρίνα Λάρνακας σημείωσε, θα είναι ένα μοναδικό έργο σε μια ιδανική τοποθεσία που μπορεί να συνδυάσει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, ευέλικτη διαμονή και εξαιρετικά εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες και δραστηριότητες».

Βρείτε εδώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης:  Link

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X