Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Viral γίνεται βίντεο από Drone, με 100 καρχαρίες να κατασπαράζουν μια φάλαινα

Δύο ερασιτέχνες ψαράδες ο Τζον Κλοκ και ο Ίντι Κρίμινς αποφάσισαν να πάνε να ψαρέψουν σε μια περιοχή της Δυτικής Αυστραλίας και εκτός από τα αλιευτικά τους σύνεργα πήραν μαζί τους και ένα drone κίνηση που αποδείχτηκε εξαιρετικά πετυχημένη αφού χάρις σε αυτό το όνομα τους κάνει τον γύρο του κόσμου μαζί με ένα βίντεο που κατέγραψε το drone που έχει γίνει τα τελευταία 24ωρα viral.

Επιστρέφοντας από το ψάρεμα οι δύο φίλοι είδαν μια αναταραχή σε ένα σημείο της θάλασσας από όπου περνούσαν. Όταν πλησίασαν είδαν να πλέει νεκρή μια μεγάπτερη φάλαινα και γύρω της να έχουν συρρεύσει υφαλοκαρχαρίες. Όσο περνούσε η ώρα ο αριθμός των καρχαριών μεγάλωνε και ο Κλοκ με τον Κρίμινς σκέφτηκαν να καταγράψουν το σκηνικό με το drone που είχαν μαζί τους. Το drone κατέγραψε εντυπωσιακές σκηνές με το φαγοπότι που έστησαν οι καρχαρίες ο αριθμός των οποίων ήταν αρχικά γύρω στους εξήντα αλλά κάποια στιγμή στο… πάρτι συμμετείχαν περίπου εκατό καρχαρίες.

Αν και το σκηνικό εκτός από εντυπωσιακό μοιάζει σπάνιο οι ειδικοί αναφέρουν ότι είναι σχετικά συχνό φαινόμενο η μαζική συγκέντρωση καρχαριών γύρω από μια πηγή τροφής.

Από τις πιο εντυπωσιακές σχετικές σκηνές ήταν μια που καταγράφηκε πέρυσι στα ανοικτά της Μασαχουσέτης όταν οκτώ λευκοί καρχαρίες, το μεγαλύτερο αρπακτικό ψάρι του πλανήτη, εντόπισαν και έφαγαν μια νεκρή μεγάπτερη φάλαινα.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X