Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

184 kg Πλαστικά και μέταλλα στο οικολογικό ψάρι της Γεροσκήπου

Εκατό ογδόντα τέσσερα κιλά πλαστικό και μέταλλο συλλέχθηκαν σε δύο μήνες στην κοιλιά του “οικολογικού ψαριού” στην παραλία της Γεροσκήπου, από το Κέντρο Μελετών και Έρευνας Ακτή σε συνεργασία με συνεργείο του Δήμου Γεροσκήπου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το μεταλλικό ψάρι είχε τοποθετηθεί από τα  παιδιά των δημοτικών σχολείων Γεροσκήπου, την εικαστικό Elena Daniel και το Δήμο Γεροσκήπου σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ.

Η Ακτή,  με συνεργείο του Δήμου Γεροσκήπου άντλησαν τα σκουπίδια που μαζεύτηκαν σε δύο μήνες, από τις 05/06/2020, στην κοιλιά του ψαριού. 

Η “ψαριά” ήταν πολύ καλή αφού, όπως τοποθετήθηκαν εκατόν ογδόντα τέσσερα (184) κιλά πλαστικό και μέταλλο.

Όπως ανέφερε η Άννα Τσέλεπου  εκ μέρους του Κέντρου Μελετών και Έρευνας Ακτή, έγινε επί τόπου ο διαχωρισμός και τα σακούλια μεταφέρθηκαν στο πράσινο σημείο Κολώνης. 

Εκεί σε ξεχωριστούς κάδους σημείωσε, “ ξεκινήσαμε την συλλογή των μεταλλικών κουτιών για τον ΜΚΟ Cans for Kids”. 

Το ψάρι τώρα είναι άδειο και περιμένει τα σκουπίδια μας, πρόσθεσε. “Ζωή σημαίνει να δίνεις. Αδιάφορο τι αδιαφορεί σε ποιόν. Σημασία έχει να δίνεις”, κατέληξε η κ. Τσέλεπου. 

Από την πλευρά του ο  δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση και εγκατάσταση των έργων αυτών αφού όπως υπενθύμισε ο Δήμος Γεροσκηπου δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανακύκλωση.

Πηγη: ΚΥΠΕ

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X