Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

14 κοντέινερ αγάπης- Φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης στέλνει η Κύπρος στον Ουκρανικό λαό

Αναχώρησε το απόγευμα από το λιμάνι της Λεμεσού το πρώτο μεγάλο πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας που αποστέλλει η Κύπρος προς τον λαό της Ουκρανίας. Το πρωί πραγματοποιήθηκε η εκφόρτωση 14 μεγάλων εμπορευματοκιβωτίων με το υλικό βοήθειας, στην παραουσία του υπουργού Μεταφορών Γιάννη Καρούσου, του επιτρόπου του Πολίτη, Παναγιώτη Σεντώνα, εκπροσώπου της Πολιτικής Άμυνας και του Προέδρου της Αρχής Λιμένων Κύπρου.

Σε δηλώσεις του Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος ανάφερε ότι η Κύπρος συμμετέχει στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Ουκρανία και πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία που ξεκίνησε μετά από οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας και ανέλαβε να συντονίσει ο Επίτροπος του Πολίτη.

Τα εμπορευματοκιβώτια περιέχουν ιατρικές προμήθειες, τρόφιμα και ρουχισμό. Η βοήθεια παραδόθηκε στην Αρχή Λιμένων η οποία ανέλαβε τη συσκευασία και αποστολή του φορτίου. Το φορτίο θα φθάσει Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας θα γίνουν οι ανάλογες διευθετήσεις όπου θα διοχετευθεί προς την Ουκρανία.

Ο Επίτροπος του Πολίτη, Παναγιώτης Σεντώνας ανέφερε ότι πρόκειται για το πρώτο φορτίο βοήθειας το οποίο περιλαμβάνει ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό, υλικό πολιτικής προστασίας και τρόφιμα τα οποία προσέφεραν οι Κύπριοι πολίτες, δείχνοντας έτσι την αλληλεγγύη τους προς τον Ουκρανικό λαό. Τόνισε ακόμη πως η όλη προσπάθεια για σύλληψη του υλικού αλλά και ο ειδικός λογαριασμός ο οποίος δημιουργήθηκε με οδηγίες του Προέδρου Αναστασιάδη, παραμένουν σε λειτουργία. “Όλος αυτός ο μεγάλος όγκος που είχε μαζευτεί στα 40 κέντρα συλλογής που είχαν λειτουργήσει ανά το Παγκύπριο, η συλλογή του έγινε από την ΕΦ μετά από οδηγίες του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς”.

Ευχαρίστησε ακόμη τον Ερυθρό Σταυρό ο οποίος αποστέλλει σετ ατομικής υγιεινής για παιδιά και για ενήλικες ενώ ευχαρίστησε και την εταιρεία Μedochemie η οποία παρέδωσε στις Ουκρανικές Αρχές ιατροφαρμακευτικο εξοπλισμό αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fantonis.stylianou%2Fposts%2F10159001251734856&show_text=true&width=500

Συνεχίζουμε την όλη προσπάθεια και η Κύπρος μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας είναι μέρος αυτής της πανευρωπαϊκής προσπάθειας παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον Ουκρανικό λαό. Η όλη εκστρατεία συλλογής συνεχίζεται ενώ η Κύπρος βρίσκεται σε ετοιμότητα για να συνεχίσει να προσφέρει βοήθεια προς τον Ουκρανικό λαο.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X