Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Ύποπτος θάνατος σε κρουαζιερόπλοιο – Τι λέει η εταιρεία κρουαζιέρας και το  FBI

To τελευταίο περιστατικό με μία 44χρονη γυναίκα η οποία βρέθηκε αναίσθητη στο πλοίο την πρώτη ημέρα της κρουαζιέρας με το πλοίο Carnival Sunshine, της Carnival Cruise,  στάθηκε η αφορμή για την έναρξη μίας φημολογίας σε μέσα ενημέρωσης, για ύποπτο θάνατο, μετά από μία σειρά επεισοδίων που προηγήθηκαν σε πλοία κρουαζιέρας της ίδια εταιρείας.

Οι αξιωματούχοι αναφέρουν τώρα ότι μάλλον ο θάνατος της οφείλεται σε  φυσικά ιατρικά αίτια.

Τα μέλη του FBI είχε επιβιβαστεί στο Carnival Sunshine,  όταν το πλοίο επέστρεψε στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας, καθώς είχαν κληθεί στις 28 Φεβρουαρίου να διερευνήσουν το περιστατικό θανάτου της 44χρονης.

Από σεβασμό προς την οικογένεια της θανούσας, η γραμμή κρουαζιέρας αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω  λεπτομέρειες. Ωστόσο, αναφέρθηκε ότι η σορός της γυναίκας μεταφέρθηκε από το πλοίο όταν έφτασε στις Μπαχάμες και ότι ο σύζυγός της είχε επίσης αποβιβαστεί από την κρουαζιέρα.

Το FBI εξέφρασε την άποψη ότι πρόκειται για  ένα μεμονωμένο περιστατικό χωρίς άλλες αναφορές για απειλές σε επιβάτες κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας. Ωστόσο, το γραφείο διερευνά τακτικά  εγκλήματα στην ανοιχτή θάλασσα, καθώς και ύποπτους θανάτους Αμερικανών.

Οι αστυνομικοί εξέτασαν εκ νέου το δωμάτιο της γυναίκας μόλις το πλοίο επέστρεψε στο Τσάρλεστον στις 4 Μαρτίου.

Η Carnival Cruise Line εξέδωσε μια σύντομη ανακοίνωση  στις 7 Μαρτίου, δηλώνοντας,  πως τα αίτια του θανάτου της 44χρονης φαίνεται να ήταν παθολογικά. Η γραμμή κρουαζιέρας δήλωσε ότι συνεργάζεται με τις αρχές και πως το  FBI θα αναλάβει να κοινοποιήσει τις οποιεσδήποτε λεπτομέρειες. Υποστήριξαν επίσης ότι η αρχική επείγουσα ιατρική απάντηση ήταν κατάλληλη.

Δεν υπάρχει στατική στον αριθμό των θανάτων επιβατών κάθε χρόνο στη θάλασσα, αλλά όπως κάθε μεγάλη πόλη, συμβαίνουν ιατρικές καταστάσεις. Το Carnival Sunshine φιλοξενεί πάνω από 3.000 επιβάτες όταν είναι γεμάτο και έχει πλήρωμα άνω των 1.000.

Ο θάνατος έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου η Carnival ανακοίνωσε αυστηρότερες πολιτικές που έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίσουν «ένα καλύτερο περιβάλλον» στα κρουαζιερόπλοια της. Μετά από ευρέως αναφερθέντα περιστατικά, συμπεριλαμβανομένων επιβατών που πηδούσαν στη θάλασσα και καυγάδων που βιντεοσκοπήθηκαν και ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Carnival αναφέρει ότι έχει ενισχύσει τον αριθμό των φρουρών ασφαλείας στα πλοία της.

Όλοι οι επιβάτες που επιβιβάζονται σε πλοία της Carnival θα κληθούν να αναγνωρίσουν τον «Κώδικα Δεοντολογίας» της γραμμής κρουαζιέρας κατά τη διαδικασία του check-in στην προβλήτα, ενώ ι η γραμμή κρουαζιέρας έχει προχωρήσει σε αλλαγές στα συμβόλαια επιβατών της, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής προστίμων έως και 500 δολαρίων για παραβάσεις καθώς και πιθανής αποβίβασης στο επόμενο λιμάνι, απαγορεύοντας τα μελλοντικά ταξίδια σε επιβάτες – παραβάτες. Η γραμμή κρουαζιέρας είχε θέσει προηγουμένως πολιτικές που αποτρέπουν τη μεταφορά σκληρού ποτού ή μπύρας κατά την επιβίβαση, αλλά τώρα υπενθυμίζεται στους επιβάτες ότι βάσει του ομοσπονδιακού νόμου η μαριχουάνα και άλλα παράνομα ναρκωτικά δεν επιτρέπονται στο πλοίο.

Τους συμβουλεύουν επίσης ότι πρέπει να χρησιμοποιούν ακουστικά όταν ακούνε μουσική ή χρησιμοποιούν τις προσωπικές τους συσκευές όπως τηλέφωνα και tablet. Αντικείμενα όπως μεγάλα ραδιόφωνα και ηχεία μουσικής θα κατάσχονται  και θα επιστραφούν μόνο στο τέλος της κρουαζιέρας.

Μία από τις πιο ορατές αλλαγές που αναφέρθηκαν για τα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας, είναι και ο αυξημένος έλεγχος των αποσκευών των επιβατών κατά την επιβίβαση. Η εταιρεία κρουαζιέρας είπε ότι θα χρησιμοποιεί ανιχνευτικά σκυλιά για ναρκωτικά και μπορεί επίσης να τους έχει για τυχαίους ελέγχους σε ορισμένα λιμάνια κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X