Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Όταν τα θαλάσσια απορρίμματα γίνονται έργα τέχνης

«Έκθεση έργων τέχνης κατασκευασμένων από θαλάσσια απορρίμματα» είναι ο τίτλος του μηκρού μήκους βίντεο, που ετοίμασε το υπουργείο Γεωργίας, στο πλαίσιο εορτασμού της «Μεσογειακής Ημέρας Ακτής» στις 25 Σεπτεμβρίου.

Στόχος της έκθεσης που φιλοξενείται στο Κάστρο της Πάφου, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης. Πρόκειται για μια ενημερωτική εκστρατεία που αποσκοπέι στο να αναδείξει την αξία αλλά και τα περιβαλλοντικά ζητήματα επηρεασμού της ακτής και την αλληλεπίδρασή της με τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Μέσα από το βίντεο αυτό, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής στέλνει το μήνυμα ότι, ο καθένας μας και όλοι μαζί, μπορούμε να συνεισφέρουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος των θαλάσσιων απορριμμάτων με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας.

Η μείωση της κατανάλωσης των πλαστικών μιας χρήσης και κατ’ επέκταση των αντίστοιχων απορριμμάτων, καθώς και η πολύ προσεκτική και ορθολογική διαχείρισή τους, μπορούν να συνεισφέρουν ουσιαστικά στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Η έκθεση έργων τέχνης, συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ) του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και το Τμήμα Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στο πλαίσιο υλοποίησης του ερευνητικού έργου «MarinE litter transnational Legislation EnhanceMent and ImprovementI» (MELTEMI), που συγχρηματοδοτείται από το Interreg Balkan-Mediterranean 2014-2020.

Η «Μεσογειακή Ημέρα Ακτής», γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Σεπτεμβρίου από τις χώρες της Μεσογείου και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 2007 από το Κέντρο Περιφερειακής Δραστηριότητας και Πρόγραμμα Δράσεων Προτεραιότητας (Priority Actions Programme Regional Activity Centre – PAP / RAC) του Μεσογειακού Σχεδίου Δράσης (Mediterranean Action Plan – MAP), του Προγράμματος Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP).

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X