Νέα

  • ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα θαλάσσια επαγγέλματα

Επαγγελματική και οικονομική αποκατάσταση προσφέρουν τα θαλάσσια επαγγέλματα, δήλωσε στην εκπομπή του Σίγμα “Πρωτοσέλιδο”, ο Βοηθός Διευθυντής της Ναυτικής Ακαδημίας Κύπρου, Κυριάκος Πατσαλίδης.

Στην Κύπρο έχουμε έλλειψη ναυτιλιακής κουλτούρας ανέφερε ο κύριος Πατσαλίδης, εξηγώντας ότι πολλές από τις προσπάθειες εστιάζουν στην ενημέρωση των πολιτών. Στη Ναυτική ακαδημία σημείωσε, “προσπαθούμε να εκπαιδεύσουμε πλοιάρχους και μηχανικούς, ώστε να μπορούν να εργαστούν στη συγκεκριμένη βιομηχανία”.

Η Κύπρος είναι τρίτη Πανευρωπαϊκά και ενδέκατη παγκόσμια σε ότι αφορά το ναυτιλιακό στόλο και εταιρείες κολοσσοί επενδύουν στους Κυπρίους και αναζητούν προσωπικό από την τοπική αγορά.

Δεν είναι για όλους, το επάγγελμα του καπετάνιου και του μηχανικού, εξήγησε. Χρειάζονται αντοχές, ταξίδια μακρινά και μακριά από τις οικογένειες. Είναι όμως παραδοσιακό επάγγελμα ειδικά στην Ελλάδα.

Η θάλασσα προσφέρει ωραίες εμπειρίες, ταξίδια, γνωριμία με διαφορετικές κουλτούρες, αλλά προσφέρει και την προοπτική ανέλιξης στη στεριά, αναφέρει ο κύριος Πατσαλίδης. Εξηγεί δε, με λεπτομέρεια τις χορηγίες και την αμοιβή που δικαιούνται οι φοιτητές, από την πρακτική εξάσκηση, μέχρι την εργοδότηση τους. Είναι σημείωσε επαγγέλματα καριέρας και πλέον τα επιλέγουν και κοπέλες, κάτι το οποίο ενθαρρύνουν και οι εταιρείες.

Εnalios Media

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X