Νέα

  • ΓΑΛΑΖΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όλα είναι έτοιμα για το Φεστιβάλ «ΘΑΛΑΣΣΑ 2022 – Ζήσε τη θάλασσα, γνώρισε την Ναυτιλία»

Mια διήμερη εμπειρία για την περαιτέρω ανάπτυξη της θαλάσσιας και ναυτιλιακής κουλτούρας στην Κοινωνία των Πολιτών καθώς και την ανάδειξη του τρόπου που μπορούμε να ζούμε τη θάλασσα ως ψυχαγωγία, κατεύθυνση σπουδών, επαγγελματική και οικονομική δραστηριότητα, περιμένει τους λάτρεις του απέραντου γαλάζιου και όσους ασχολούνται επαγγελματικά με τη θάλασσα.

40 και πλέον οργανώσεις, με αντικείμενο τους τη θάλασσα και τη γαλάζια οικονομία, θα βρίσκονται και φέτος στο μόλο της Λεμεσού. Οι επισκέπτες θα έχουν τη χαρά να συμμετέχουν σε διάφορες δράσεις όπως καταδυτικές εξορμήσεις και μαθήματα θαλάσσιων αθλημάτων.

Θα τύχουν ενημέρωσης για τη σημασία και τις προοπτικές της Κυπριακής Ναυτιλίας, της Γαλάζιας Οικονομίας και των λιμένων για την Κύπρο, ενημέρωση για κλάδους ναυτιλιακών σπουδών και ναυτικής εκπαίδευσης, καθαρισμός παραλιών, ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα προστασίας του Θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Oι επισκέπτες μπορούν να έχουν όλη την πληροφόρηση για την ενάλια αρχαιολογία, ενημέρωση και προβολή του έργου όλων των Φορέων και Υπηρεσιών που θα συμμετέχουν, εικαστικές εκθέσεις για τη θάλασσα και προβολή ταινιών μικρού μήκους.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με δύο συναυλίες στο πολυλειτουργικό παραθαλάσσιο πάρκο στον Μόλο Λεμεσού.

Την Παρασκευή 20/05 και ώρα 20:30 οι Δώρος Δημοσθένους, Κώστας Χατζηχριστοδούλου και Δέσποινα Ολυμπίου θα μας ταξιδέψουν με τραγούδια της Θάλασσας ενώ το Σάββατο 21/05 το ΘΑΛΑΣΣΑ 2022 θα κορυφώσει τις εκδηλώσεις του με μεγάλη συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X