Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Ψυχρή εισβολή στην Κύπρο με χιονοπτώσεις, αλλά και ριπές ανέμων μέχρι 8 μποφόρ

Τσουχτερό κρύο καλύπτει την Κύπρο με θερμοκρασίες υπό το μηδέν στα ορεινά. Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στο «μενού», με την Μετεωρολογική Υπηρεσία να έχει εκδόσει Κίτρινη Προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες.Η προειδοποίηση θα έχει ισχύ από τις 13.00 μέχρι τις 21.00. Αύριο αναμένεται ψυχρή αέρια μάζα.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, για να καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές στις περισσότερες περιοχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά θα χιονίζει κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα ενδέχεται κατά διαστήματα να είναι έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, αρχικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά αργότερα ισχυροί και στα προσήνεμα μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν μέχρι τα 8 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, αλλά σταδιακά θα καταστεί ταραγμένη μέχρι κυματώδης και τοπικά στα προσήνεμα κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα παρατηρείται παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αλλά σταδιακά τα φαινόμενα θα καταστούν τοπικά και αργότερα μεμονωμένα. Στα ορεινά και αργότερα πιθανό τοπικά στα ημιορεινά αναμένεται κατά διαστήματα χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα πέσει στον 1 βαθμό στο εσωτερικό, γύρω στους 3 στα παράλια και στους μείον 6 στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, στα ορεινά, στα ημιορεινά και αργότερα στο εσωτερικό αναμένεται να παρατηρείται παγετός.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και ψυχρός, ενώ αρχικά ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, καθώς και χιονόπτωση στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, για να κυμανθεί αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Πέμπτη, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X