Νέα

  • Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ

Ψηφιακός έλεγχος του Covid-19 στη ναυτιλία

Tη δυνατότητα να παρακολουθείται ο Covid-19 ψηφιακά μέσω ενός νέου εργαλείου, που θα βοηθήσει τη ναυτιλιακή κοινότητα να κατανοούν και να γνωρίζουν την έκταση της πανδημίας, ανακοίνωσε ο παγκόσμιος αλληλασφαλιστικός οργανισμός North P&I Club.

Το διαδικτυακό εργαλείο είναι πλέον διαθέσιμο στο International Group of P&I Clubs, καθώς εγκαινιάστηκε επίσημα μέσω της ιστοσελίδας του IG. Συγκεκριμένα διαθέτει λεπτομερή στοιχεία για την έκταση του Covid-19 και τα πολυάριθμα μέτρα περιορισμού του που έχουν προταθεί σε έναν ενιαίο ψηφιακό dashboard, συμπεριλαμβανομένων ειδικών συμβουλών ανά χώρα και λιμένα για πλοιοκτήτες, ναυλωτές και operators.

Το διαδραστικό αυτό εργαλείο βασίζεται σε πληροφορίες που παρέχονται από το IG Club καθώς και από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Παράλληλα διαθέτει έναν χάρτη της εξάπλωσης της πανδημίας από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins που ανανεώνεται συνεχώς.

Ο επικεφαλής του North P&I Club Paul Jennings, εξήγησε σε δήλωση του ότι θα παρέχονται επικαιροποιημένες πληροφορίες από διεθνείς αναγνωρισμένους φορείς, σε συνδυασμό με τις γνώσεις από τα μέλη του IG P&I Club. Αυτό το νέο εργαλείο επισήμανε θα βοηθήσει τη ναυτιλιακή κοινότητα να κατανοήσει καλύτερα και να παρακολουθήσει την έκταση του Covid-19 παγκοσμίως

Στόχος της χρήσης του νέου αυτού εργαλείου στη φαρέτρα της ναυτιλιακής αλυσίδας, είναι η προστασία των επιχειρήσεων και κυρίως η προστασία της ζωής των ναυτικών που τίθεται ως προτεραιότητα. Aπό αυτούς άλλωστε, εξαρτάται η διατήρηση της εφοδιαστικής αλυσίδας βασικών αγαθών.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X