Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ψαράδες στην Αμοργό αλιεύουν σκουπίδια αντί ψάρια

Με το πρόγραμμα “Αμοργόραμα” ο Επαγγελματικός Σύλλογος Αλιέων της Αμοργού θέλει να υιοθετήσει ένα βιώσιμο τρόπο αντιμετώπισης της ολοένα αυξανόμενης ρύπανσης των ακτών από πλαστικά και της υπεραλίευσης στο Αιγαίο.

O Πρόεδρος του Αλιευτικού Επαγγελματικού Συνεταιρισμού Αμοργού Μιχάλης Κρόσμαν, «ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Τον Απρίλιο και τον Μάιο, αντί να ψαρεύουμε, καθώς είναι η περίοδος αναπαραγωγής των ψαριών, εμείς θα μαζεύουμε σκουπίδια από τη θάλασσα. Μετά από τις φουρτούνες του χειμώνα, στις βορεινές – προσβάσιμες μόνο από τη θάλασσα– παραλίες της Αμοργού, συσσωρεύονται τόνοι σκουπιδιών– κυρίως πλαστικών.

Έχουμε μαζέψει μέχρι και ψυγείο μέσα από τη θάλασσα ενώ για την επίτευξη της εναλλακτικής αυτής χρήσης των καϊκιών προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε όλους τους πιθανούς τρόπους σύμπραξης με την τοπική κοινωνία και την διεθνή κοινότητα και την εύρεση πόρων τόσο από Ευρωπαϊκά/Ελληνικά προγράμματα αλλά κυρίως από την κοινωνία των πολιτών μέσω συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding)» καταλήγει.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X